„Maxima on juba seitse aastat olnud ainuke jaekett Eestis, kes annab välja lasteraamatut, mille lood räägivad Eestist ja mis ilmub koostöös kohaliku kirjastusega. Esimest korda tehti seda 2018. aastal Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul. Kuna raamat osutus väga populaarseks, otsustati selle väljaandmisega jätkata. Kolm aastat järjest oli Maxima tellimusel valminud lasteraamat Eesti Kirjastuste Liidu liikmete enim müüdud raamat,“ sõnas Maxima Eesti müügi- ja turundusosakonna juht Jaanika Terasmaa.

Raamatu autor kirjeldab selle sisu ja ideed järgmiselt: „See raamat avab natuke eestlaste rahvakalendri tähtpäevade tausta. Lisaks näiteks paastumaarjapäevale ja mardipäevale tutvustab see ka halloween’i ning sõbrapäeva. Arvan ise, et ükski tähtpäev pole teisest parem ega kehvem, hoolimata sellest, millal see meie rahvakalendrisse oma tee leidnud on. Rahvakultuurile ja pärimusele ongi omane ajas muutuda. Küll aga on tore teada ja meeles pidada ka seda, kuidas ning mida tähistasid meie vanavanemad või nende vanavanemad. Seda saabki sellest raamatust koos lapsega uurida.“

Raamatuesitlus toimub 11. veebruaril kell 13.00 ja 15.00 Eesti Vabaõhumuuseumi Kolu kõrtsis, kus Katariina Libe räägib raamatu saamisloost, sisust ja tegelastest ning koos muuseumi teaduri Maret Tamjärvega arutletakse vastlapäeva kommete üle. Terve päeva vältel toimub muuseumis kogu pere vastlapäev, kus tegevusi jagub nii suurtele kui ka väikestele. Maxima Aitäh kaardi omanikule on sel päeval sissepääs muuseumisse 10% soodsam!

Raamat on müügil Maxima poodides ja selle hind on 3,99 eurot. Koos raamatuga on võimalik soetada ka põnevaid ülesandeid täis nupuvihik maksumusega 1,49 eurot. Vabaõhumuuseumis saab raamatu soetada koos autori autogrammiga. Lisainfot raamatu kohta leiad SIIT.

Jaga
Kommentaarid