1. Hommikune marja-kinoasalat

Alusta oma päeva toitva ja värske kausitäiega. Kinoa on väga hea valguallikas ja neutraalse maitsega, sobides kokku ka magusate komponentidega. Lisa kaussi valmis kinoa, melonitükid ja värsked marjad ning nirista peale natukene mett. Säästunipp! Kampaania ajal on Maximas kõik marjad ja melonid –20%.

2. Kodused mustika-pähklibatoonid

Need batoonid on ideaalsed, et krabada kaasa tööle, trenni või panna lapsele kotti vahetunni ajal nosimiseks. Lisaks on neid ka lihtne valmistada. Sega kokku kaerahelbed, hakitud/purustatud mandlid, värsked mustikad, mesi või vahtrasiirup ning maapähklivõi. Suru segu vormi (aseta segule peale küpsetuspaber ja kasuta surumiseks lamedapõhjalist kaussi või klaasi), küpseta, kuni see on kergelt pruunikas, ja voilà – sinu tervislik vahepala ongi valmis!

3. Troopiline smuutikauss

Mikserda kokku seedimisele kasulikud papaia, banaan ja lisa ka veidi kaera- või mandlijooki, et segu ei jääks liiga paks. (NB! Ära kasuta piima, sest see ei sobi kokku papaiaga.) Vala see kaussi ja puista peale meelepäraseid lisandeid, nagu värsked marjad, müsli ning tšiiaseemned. Tulemuseks on suvi sinu kausis, mida lihtsalt peab proovima ja kindlasti ka pildistama. Säästunipp! Sel nädalal leiad XX ja XXX Maxima kauplustest papaia hinnaga 5,19 €/kg!

4. Puuviljasalsa koos kaneelikrõpsudega

Tükelda oma lemmikpuuviljad vitamiinidest pakatavaks salsaks. Näiteks lõika väikesteks kuubikuteks õun, kiivi ja konserveeritud virsikud või ananassid. Lisa ka vaarikaid või mustikaid. Serveeri koduste kaneelikrõpsudega, mida saad valmistada kaneeli-suhkruseguga kaetud tortiljadest, mis on tarvis ahjus krõbedaks küpsetada. Maitsetest tulvil magustoit tervele perele!

5. Kihiline Kreeka jogurti maius

Aseta kihiliselt klaasi Kreeka jogurt, röstitud kaerahelbed, banaan ja mustikad. Rösti eelnevalt kaerahelbeid pannil koos natukese meega. Soovi korral võib magususe lisamiseks niristada mett ka esimesele kihile lisaks. See on figuurisõbralik ja kiire magustoit, mis ei põhjusta süümepiinu!

Kasulik nipp! Kui leiad enda lemmikpuuvilja ja saad selle eriti hea hinnaga, siis haki see sobivateks tükkideks ning pista sügavkülma, et saada vitamiinilaeng ka siis, kui kampaania on läbi. Miks mitte valmistada ette näiteks papaia, draakonivilja või kollase kiivi kuubikud, mida saab hiljem smuutidesse panna.

Loodame, et need retseptid aitavad sul oma toidulauda rikastada ning tarbida rohkem puuvilju ja marju. Soovitame katsetada uusi ja põnevaid maitsete kooslusi, et muuta oma toidulaud rikkalikumaks ning pakkuda argipäeva vaheldust. Pea meeles, et tervislik toitumine ei pea olema keeruline ega kulukas. Ole kursis parimate pakkumistega ja planeeri oma nädalamenüü vastavalt. Maximast leiad igal nädalal üle 2000 pakkumise, mis aitavad sul toidukuludelt suurel määral säästa. Tutvu selle nädala pakkumistega SIIN.

Jaga
Kommentaarid