Koostisosad: Paprika, porgand, rohelised hernekaunad, punane sibul, sojakaste, õli (eelista oliiviõli), küüslauk, soovi korral ka kana või kala – vali enda rahakotile sobilik variant.

Valmistamine: Kuumuta pannil õli, lisa köögiviljad ja prae, kuni need on krõmpsud. Maitsesta sojakastme, soola ja pipraga. Serveeri ahjus küpsetatud kana või kalaga. Säästunipp! Maximast leiad väga häid pakkumisi just värskele kalale. Kauplustes, kus on värske kala lett, saad esmaspäeval alates kella 17-st ja terve teisipäeva kõiki kalatooteid 30% soodsamalt.

2. Läätsesupp

Koostisosad: Läätsed, sibul, porgand, kartul, köögiviljapuljong (kuubik või valmis puljong), kuivatatud tüümian. Soovitus! Lisa ka marineeritud kurki, et saada rassolnikusarnast maitset.

Valmistamine: Haki kõik köögiviljad ja pane potti. Lisa vesi ja puljongikuubik või valmis puljong. Pane juurde ka läätsed ja keeda, kuni läätsed on pehmed. Soovi korral lisa nüüd ka hakitud marineeritud kurk. Maitsesta meelepäraselt.

3. Toitev salat avokaado ja ubadega

Koostisosad: Avokaado, kinoa või kuskuss, kirsstomatid, rukola, konserveeritud mustad oad, laim, koriander.

Valmistamine: Sega tükeldatud avokaado, valmis kinoa või kuskuss (NB! Kinoa on kallim, kuid toiteväärtuselt mitmekesisem kui kuskuss), pooleks lõigatud kirsstomatid, rukola ja mustad oad. Lisa peeneks hakitud värske koriander ja pigista peale laimimahla ning sega läbi. Säästunipp! Maximast leiad hea hinna ja kvaliteediga Well Done’i tooteid, nii pakendatud salateid, kirsstomateid, ürte kui ka konserveeritud tooteid. Tasub proovida!

4. Taimne chili con carne riisiga

Koostisosad: Konserveeritud punased ja mustad oad, kirsstomatid, sibul, paprika, tšillipulber, tomatipasta ja riis.

Valmistamine: Prae sibul, paprika ja tomatid pehmemaks. Lisa oad, tomatipasta ja maitseained ning hauta umbes 15 minutit. Serveeri keedetud riisiga või lisa riis soovi korral kastmele juurde.

5. Kreemjas kanapasta roheliste ubade ja ürtidega

Koostisosad: Pasta, kanafilee, külmutatud rohelised oad, koor või kookoskreem, küüslauk, värske basiilik ja petersell, parmesan või muu riivitud kõva juust.

Valmistamine: Keeda pasta. Prae kana, millele lisa ka küüslauk ning külmutatud rohelised oad. Kui oad on valmis, lisa segule koor ja peeneks hakitud ürdid. Nüüd lisa pasta ja sega korralikult. Serveeri parmesani või riivitud kõva juustuga.

Toidukuludelt säästmine nõuab head planeerimist. Parim säästunipp on hoida end kursis kampaaniatega ja planeerida nädalatoidud vastavalt kampaaniatoodetele. Toidult saad kokku hoida ka siis, kui vaaritad suuremas koguses, vähemalt kaheks päevaks. Rohkemate köögiviljade kasutamine toitudes on hea nii figuurile kui ka rahakotile, sest need on odavamad kui näiteks lihatooted. Maximas müüakse esimese klassi värskeid tooteid, mis tähendab, et need on väga hea kvaliteediga ja loomulikult sinu jaoks ka võimalikult hea hinnaga. Juba mitu aastat on ettevõttes pingutatud kõrgema tooraine kvaliteedi nimel, mis tähendab nii põhjalikumat kvaliteedikontrolli laos ja kaupluses kui ka protsesside efektiivsemaks muutmist.

Seega tasub nädalamenüüsse planeerida ka vähemalt üks taimne toit, isegi kui sa ei ole taimetoitlane. Tule tee oma ostud Maximast ja säästa toidukuludelt. Tutvu meie iganädalaste kampaaniapakkumistega SIIN.

Jaga
Kommentaarid