KUULA | Angelica Udekülli lihtsad ja praktilised näpunäited, kuidas kodus paremini süüa teha
Tänases Oma Maitse podcastis „Toidujutud“ on külas Laulasmaa Spa restorani Wicca armastatud peakokk, mitmete kokaraamatute autor ja paljudele ka teleekraanilt tuttav Angelica Udeküll.
Tänane saade on otsast lõpuni täis praktilisi kokkamisnippe ja kodukokkajale vajalikke näpunäiteid. Saame teada, kes on Angelica Udeküll siis, kui ta peakoka rollis ei ole ja millised tarkuseterad teda läbi muutuste ja raskete aegade vee peal on hoidnud. Pikemalt peatume hapendamisel ja räägime ka toidu raiskamise vähendamisest ja toidu eluea pikendamisest läbi hapendamise ja sügavkülmutamise.
Muuhulgas saame teada:
-millist jahu tuleks lisada rukkileivale, et saaks selle kõige õigema tulemuse
-mida kasutab Angelica Udeküll kiluvõileival või asemel? Ja kuidas üldse teha korralikku võileiba? (vihje: mitte võiga!)
-kuidas teha smuutit, mis annab palju energiat ja „teeb kõhnaks“ ehk kiirendab seedimist
-pühapäevahommikuste pannkookide retsept, nii nagu tema kodus neid Hiiumaa moodi küpsetab, lisaks nipp, kuidas pannkoogid kohe eriti head saavad
-detailseid nippe, kuidas praadida valget kodumaist kala nii, et see jääks hõrk ja mahlane. Ja mida teha kalaga siis, kui oled kogemata ta üle küpsetanud
-millise kodumaise juurvilja Angelica tahaks taaspopulariseerida ja mida sellest valmistada
-väga praktiline nipp, kuidas kodus külmikus säilitada värskeid salateid nagu rukolat, spinatit jne
-mida võiks praegusel hooajal süüa, et talvekaamosest läbi sõuda
-kes on Angelica Udekülli sõnul uued tõusvad tähed kokandusmaailmas
Saadet toetab Gemoss