Et teha sellest vegan-versioon, kasuta veganmargariini ja linaseemne ’munasid’.

3-4 küpset banaani (umbes 425g)

100 ml õli VÕI 100g piimavaba margariini

2 tl kaneeli

1 tl küpsetuspulbrit

2 muna

300g isekerkivat jahu

75g pehmet tumedat pruuni suhkrut

75g kreeka pähkleid, veidi hakitult

8 pehmet datlit, kivid eemaldatud ja hakitud neljaks

50 ml Alpro maitsestamata taimepõhist alternatiivi jogurtile

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi temperatuurini 180ºC (170ºC pöördõhuga) ning määri või vooderda leivavorm.

  2. Sega kõik koostisosad, v.a kreeka pähklid, datlid ja taimepõhine alternatiiv jogurtile, blenderda, kuni segu on ühtlane ja siidine. Köögikombain on parim lahendus, kuid kauss ja saumikser teevad selle töö sama hästi ära.

  3. Sega juurde Alpro taimepõhine alternatiiv jogurtile koos enamiku kreeka pähklite ja datlitega, seejärel kalla segu vormi, silu pind tasaseks ning puista ülejäänud datli- ja pähklitükid peale.

  4. Küpseta ahju keskmises osas tund või kuni hambatikk enam ei kleepu. Jahuta. Hoia õhukindlas anumas ja säilita kuni 4 päeva. Kuid nii maitsev leib ei pruugi nii kaua vastu pidada!

Jaga
Kommentaarid