01.02.2024, 15:35
Gluteenivaba leib
Portsjoneid: 1
FOTO: | Eesti Naine
Koostisosad
200 g mandlijahu
50 g linaseemned
75 g tšiiaseemned
4 sl psüllium
1,5 tl küpsetuspulber
1 tl Himaalaja sool
3 tk muna
2 sl kookosõli
2 sl mandlilaastud
75 ml Alpro mandlijook
Valmistamine
Sega kuivained omavahel suuremas kausis. Vispelda teises kausis munad, sulatatud kookosõli ja Alpro mandlijook, sega ettevaatlikult kuivaineseguga. Kui tainas on liiga vedel, lisa veel mandlijahu; kui liiga paks, siis sutsuke mandlijooki. Määri piklik leivavorm (21 x 11 cm) kookosrasvaga ja puista üle mandlijahuga või kasuta silikoonist vormi, mida määrima ei pea.
Laota tainas vormi ja kaunista mandlilaastudega. Küpseta 180 kraadi juures 35–45 minutit. Katsu tikuga küpsust, tikk peab jääma kuivaks. Lase vormis jahtuda.