Kohevad mustikapannkoogid
Portsjoneid: 6
Koostisosad
350ml Alpro ilma suhkruteta kaerajooki
1 muna, munavalge ja -kollane eraldatud
1 tl vaniljeekstrakti
2 spl roosuhkrut
Näpuotsatäis soola
300g jahu
4 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
250g värskeid mustikaid
Serveerimiseks
Värsked puuviljad ja punane puuviljakaste
Valmistamine
Valmista pannkoogitainas. Vahusta kokku Alpro ilma suhkruteta kaerajook, munakollane, vaniljeekstrakt, suhkur ja sool.
Pane jahu, küpsetuspulber ja sooda eraldi suurde kaussi ning sega kokku. Vala eelnevalt segatud vedel tainas kuivainetele ja sega uuesti, kuni saad ühtlase taina.
Kasuta mikserit või visplit, et lüüa munavalge vahtu. Sega see ettevaatlikult taigna sisse, et õhk ei pääseks välja.
Pane tainas kõrvale ja lase sellel seista 20 minutit. Seejärel sega ettevaatlikult sisse mustikad.
Kuumuta pannil tilk õli. Vala umbes 2 supilusikatäit tainast ja küpseta 1–2 minutit, kuni põhi hüübib ja tekivad mullid. Keera pannkook ümber ja küpseta teist külge umbes minut aega. Korda kuni kogu tainas on kasutatud.
Lao need taldrikule, kordamööda koos värskete puuviljade ja kastmega ning jälgi mängu kuidas taldrik tühjeneb nagu iseenesest.