100 g mandlijahu

150 g jahu

1 dl viinamarjaseemneõli

2 tk sidruni mahl

1 sl riivitud sidrunikoor

150 g suhkur

0,5 tl sool

1,5 tl küpsetuspulber

0,5 tl sooda

1 tl vanillsuhkur

2 sl mooniseemned

2,5 dl Alpro mandlijook

Kate:

1 sl tuhksuhkur

1 tl vanillsuhkur

150 g jõhvikad

2 sl moosisuhkur

0,5 dl vesi

200 ml Alpro kaerajook või Alpro taimepõhine alternatiiv jogurtile (maitsestamata)

Valmistamine

  1. Sega kokku õli, sidrunimahl ja -koor, Alpro mandlijook ja suhkur. Teises nõus pane kokku jahud ja muud kuivained ning lisa need hoolega segades vedelale segule.

  2. Vala segu õliga määritud ja küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vedrukinnitusega koogivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 30–40 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ja selle sisse torgatud puutikk jääb puhtaks.

  3. Lase koogil vormi sees täielikult jahtuda.

  4. Katte valmistamiseks kuumuta väiksemas potis jõhvikad, suhkur ja vesi umbes 5 minuti jooksul ning lase jahtuda.

  5. Sega Alpro kaerajook või taimne maitsestamata jogurti alternatiiv tuhksuhkru ja vanillsuhkruga ning kata sellega jahtunud kook. Tõsta peale jahtunud jõhvikasegu ja serveeri.

  6. Maitsva koogi saad ka täisterakaerajahust. Et kook paremini koos püsiks, lisa jahule 2 sl riisijahu ning hoia kooki enne katmist mõni tund külmkapis.

Jaga
Kommentaarid