02.02.2024, 19:11
Kartulile vahelduseks: ideed, mida soodsast, alati kättesaadavast ja vitamiinirohkest porgandist süüa teha
Poes köögiviljaleti ees seistes kipub tihtipeale mõistus otsa saama: teame ju, et porgand on hea ja kasulik, aga niisama krõmpsutada seda ka lõputult ei jaksa ja riivitud salatit on juba söödud küll. Mida ja kuidas sellest veel teha saaks?
FOTO: | Shutterstock
Kuigi toore porgandi söömine on väga kasulik, tuleks meelde jätta, et kergelt aurutatud porgand on toitainete kättesaadavuse seisukohalt parim, kirjutab toitumisnõustaja Katrin Pärt. Porgandid muudavad igapäevamenüü palju rikkalikumaks oma antioksüdantide, vitamiinide ja mineraalide ning kiudaine sisalduse poolest. Kindlasti peaks porgand kuuluma rasedate ja rinnaga toitvate emade toidulauale.
Oled juba tellija?