Pea jälle valutab? Peaksid hoiduma neist tavalistest toiduainetest, mida migreeniga enim seostatakse
(4)Migreeni ja pingepeavalu tekkepõhjuseid on palju, aga üks olulisematest on toiduvalik. Kui oled tihti migreeniga kimpus, vaata üle, ega su menüüs pole mõningaid levinud toiduaineid, millele omistatakse peavalu tekitavaid omadusi.
Toitumisnõustaja Teele Teder toob artiklis Miks panevad juust ja vein pea valutama? välja, et kahe aasta jooksul (1989–1991) Inglismaal peavaluga haiglasse saabunute küsitlemisel selgus, et 429 migreenihaigest 16,5 protsendil on peavalud seotud juustu ja/või šokolaadiga, 18,4% olid tundlikud alkohoolsetele jookidele üldse, 11,8% aga punasele veinile ning 28% õllele. Teine uuring 490 patsiendiga andis sellised tulemused: klassikalise migreeniga isikutest 19 protsendil kutsus peavalu esile šokolaad, 18 protsendil juust ja 11 protsendil tsitruselised.