Kahel toolil istuv peakokk Dmitri Fjodorov: restoranides tehakse liiga keerulisi toite, paraku ei oska paljud kliendid seda pingutust hinnata
(23)Fine dining on kui teater, ütleb restoranide Art Priori ja Puri värske peakokk Dmitri Fjodorov ning lisab, et on väsinud liigsest peenutsemisest, sfääridest ja täppidest. Nii on uus Art Priori menüü lihtsam, argisem, kuid siiski äärmiselt mitmekesine ja maitsev. Sama suunda on minemas ka Puri oma käekirjaga, mis hakkab käima toidukunsti ja mõnusa argigastronoomia keskteel.
„Minu jaoks on liigne peenutsemine igavaks muutunud. Teatris ei käida ju ka iga päev, samas kinno võiks nii tihti sattuda ju küll. Nõnda ongi fine dining pigem erilisteks puhkudeks, mis tähendab, et bistroo võiks olla tihemini külastatav. Art Priori oli tuntud kui Prantsuse köögi restoran ja tänu sellele oli mulje meist kui kallist kohast. Tegelikkuses oli see juba toona ekslik, kuna hinnad olid sarnased teistega. Nüüd teeme lihtsamat toitu, argisemat, kuid mitte igavat või kehvemat,“ räägib Fjodorov.