RETSEPT | Tartu 2024 tort on Tillu kohviku murakatort toortatra granolaga
Tillu kohvikus on juba aastaid igal kevadel sõidetud ühte omamoodi rallit - tordirallit. See on päev täis hõrke kooke ja torte, kus kohviku külalised saavad torti süüa nii palju, kui sisse mahub. Möödunud kevadel tekkis aga mõte otsida maitseid, mis oleksid Lõuna-Eestile omased ning mida võiks tutvustada ka siia kanti kultuuri otsima tulnud külalistele, sest Tartu on küll 2024 kultuuripealinn, kuid seda koos Lõuna-Eestiga.
![Murakatort kultuuripealinn Tartu auks](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/3d97f8e1-f76c-476c-b925-3556987b9c69.jpg?noup&w=1200&h=711&ch=0.3757&cw=1&cx=0&cy=0.2255&r=16:9&rotate=0&flip=0)
Selleks, et ühtegi maitset kahe silma vahele ei jääks, sai korraldatud ideekorje, kus uuriti külastajatelt ja kohviku fännidelt, millised on nende meelest Lõuna-Eesti maitsed, mis tordi sisse peaks saama. Nimekiri erinevates maitsetest sai päris pikk, kuid edetabeli tipus seisid uhkelt ikka mustikas ja vaarikas ning kohupiim.