TOIDUREIS | Michelini soovitusega šikk puhkus Riias - pilguheit lõunanaabrite parimatele toidukohtadele
(2)Jaanuaris, kui sotsiaalmeedia andmetel on kogu Baltikum järvedel uisutamas ja juba kolmekuningapäevaks ennast Tartu maratoni esikolmikuvormi treeninud, hindan mina enda jaoks ilmastikuolud ikkagi selliseks, et peale tubaste söömingute midagi kalendrisse märkima ei tõtta. Et teiste suusakilomeetritele midagigi vastu panna oleks, sõidan restoranimaratonile Riiga.
Möödunud aasta lõpus Michelini restoranigiidide perre jõudnud Läti alustab tärniusku gurmaanide võlumist Riias ühe tärni välja teeninud Max Cekot Kitcheniga, kolme Bib Gourmandi restoraniga – Milda, Snatch, Shoyu – ning rohelise tärniga Pavāru mājaga, mis asub endises sünnitusmajas Līgatne küla serval. Andekate spetsialistide esiletõstmiseks anti välja kolm eriauhinda: noore koka auhind Nils Ģēvele (Ferma, Riia), sommeljee auhind Ivo Orlovsile (TAURO, Riia) ja teeninduse auhind Māris Jansonsile (Kest, Cēsises). Kokku on gurmaanide lemmikteejuhis 26 soovitust, millest 19 asuvad Riias ja seitse väljaspool pealinna.