Tippkokk Vladislav Djatšuk soovitab retsepti: magustoit, mis paneb pidulikule õhtusöögile stiilse punkti
(2)„Siguri-viinatiramisu – see on minu nägemus sellest, milline võiks olla põhjamaine tiramisu. Kasutan samu tehnikaid ja baasi nagu traditsioonilise tiramisu puhulgi, kuid retsept on huvitavam ja erilisem,“ tutvustas tunnustatud Eesti tippkokk Vladislav Djatšuk üht lemmikmagustoidu retsepti oma debüütraamatust „Rohkem võid!“.
„Tegu on pisut tervislikuma variandiga tiramisust, sest kohvi asemel on jahvatatud sigurijuur,“ ütles Vlad. Selle siniseõielise taime juure kuumutamisel tekivad süsivesikutest ühendid, mis annavad tumeda värvuse, kohvile väga sarnase lõhna ja välimuse. Lisaks sisaldab sigurijuur palju antioksüdante ja soodustab sapi eritumist. See on looduslik prebiootikumi allikas, sest juure kiududes leidub inuliini, mis toidab seedebaktereid.