Gingeri restoranide tegevus sai alguse aastal 2010, kui avati esimene söögikoht Lasnamäel. Lisaks sellele, et restoranide rikkalikus menüüs on esindatud parimad idamaised hõrgutised, on väga oluline, et igas Tallinna Gingeri restorani köögis on olemas ehtne tandoori ahi, mis on õige India köögi süda. See ei vaja elektrit või gaasi, toit küpseb süte peal. Tandoori ahjus valmistatakse traditsioonilist India lameleiba naani, sealsamas tehakse ka indiapärast šašlõkki ehk tikka-lihavardaid.

India tuntumatest roogadest saab Gingeri restoranides muu hulgas proovida Butter Chickenit (kanafilee tomati-koorekastmes) ja vürtsikat lihapada Vindalood. Tai köögist on Gingeri menüüs nende tuntuim supp Tom Yum ja erinevatest vürtsidest kokku segatud Tai roheline kanakarri. Hiina kööki esindab nende lipulaev, magushapus kastmes serveeritud krõbe Pekingi part.

 Reshmi kebab

Gingeri restoranides saavad tõelise naudingu ka veganid, sest nende jaoks on söögikohad koostanud rikkaliku eraldi veganmenüü.

Kindlasti tuleb ära mainida, et Gingeri restoranid ei ole mõeldud ainult lõuna- või õhtueine nautimiseks, vaid seal on olemas ka kõik võimalused korraldada erinevaid üritusi, nii töiseid kui ka eraelulisi. Olgu selleks siis seminar, et saada väikest vaheldust kontoritööst, või sünnipäevad ja muud privaatpeod. Saamaks inspiratsiooni, millisest restoranist oma avastusretke alustada või millises pidada maha tore üritus, vaatame kolme Gingeri restorani eraldi.

Ginger Toompuiestee (Toompuiestee 29)

 Buddha tuba Toompuiestee Gingeris

Hubane Toompuiestee kohvik-restoran Ginger avas oma uksed 11. detsembril 2014. Argipäeviti on Toompuiestee Gingeri lõunamenüü mõeldud eelkõige neile, kes ihkavad mõistliku hinna eest eksootilist kõhutäidet. Maitsemeeli erutavad lõunapakkumised on hinnavahemikus 5–7 eurot.

Toompuiestee Gingeris on võimalik korraldada ka suuremaid istumisi ja seminare. Privaatruum Elevandituba mahutab maksimaalselt 12 inimest, privaatne peosaal Buddha tuba maksimaalselt 30 inimest.

Ginger Arsenal (Erika 14, Arsenali keskus)

 Arsenali Ginger

Ginger Arsenal avas oma uksed 27. oktoobril 2016. Siin saab samuti argipäeviti nautida eksootilist kõhutäidet mõistliku hinna eest. Lõunapakkumised on hinnavahemikus 5–7 eurot. Ka Arsenali Gingeris on võimalik korraldada suuremaid istumisi ja seminare.

Ginger Lasnamäe (Mahtra 27, Mustakivi keskus)

 Mustakivi Ginger

Lasnamäe pakub rohkelt vaba aja veetmise võimalusi ja mis oleks pärast sportlikku tegevust mõnusam kui üks maitsev eksootiline eine? Lasnamäe Ginger jääb Tallinki tennisekeskusest, Tondiraba hallist ja hiljuti avatud suursugusest Tondiraba pargist vaid jalutuskäigu kaugusele.

Mustakivi keskuses asuval Gingeril on eraldi sissepääs ja terrass, keskuses on ka suur parkla.

Lasnamäe Gingeris pakutavate maitsvate India, Hiina ja Tai toitude eest vastutab Indiast pärit kogenud peakokk Jon Singh, kes jagab kodumaal omandatud idamaist maitseelamuste filosoofiat lahkelt kõigi külastajatega. Vürtsikad road saavad täiendust hapukate, magusate ja aeg-ajalt mõnusalt mõrude peenete lisanditega. Mitmekesise gastronoomilise kogemuse saab lõpetada idamaiselt tervisliku ja aromaatse ingveri-apelsinikooreteega, mis valmib Singhi spetsiaalse retsepti järgi.

Lasnamäe Gingeris saab korraldada ühise laua taga sünnipäevi kuni 16 inimesele, samuti on võimalik kogu menüü kaasa tellida.

Pere noorimate jaoks on Lasnamäe Gingeris olemas spetsiaalne lastemenüü ja avatud on mängutuba.

Mis siin ikka enam pikalt mõelda – kui tahad kogeda tõelist idamaist gurmeed, nautida värskest toorainest valmistatud eksootilist kööki, on aeg seada sammud ühte kolmest Gingeri restoranist – või veel parem, kõigisse!

Jaga
Kommentaarid