Põnevat pühadelauale! Väikese vimkaga klassik, verivorstisisuga Twisted Wellington
Beef Wellington on tõeline pühadeklassika, millele Nõo Lihatööstuse tehnoloog ja kokk Marko Kokmann pisut põnevama vindi peale keeras. Pühadelaua pearoog, verivorstilisandiga Twisted Wellington väljendab kokakunsti mineviku traditsioone, mil toidu valmistamisele kulutati rohkem aega ja energiat. Kodune toiduvalmistamine oli au sees ning oskusi õpiti oma vanematelt.
Vaja läheb:
500 g sea sisefileed
100 g musti ploome
200 g musta ploomiga verivorste
u 26 viilu toorsuitsupeekonit (kahe rea ladumiseks)
500 g lehttainast (mitte plaatidena vaid terves tükis)
1 muna
1 spl toiduõli
sool, pipar ja maitse järgi lemmikmaitseaineid
Valmistamine:
Määri sea sisefilee õliga kokku, maitsesta soola, purustatud pipra ja soovi korral oma lemmikmaitseainetega. Eemalda verivorstidelt koor ja sega vorsti sisu hakitud mustade ploomidega.
Laota toorsuitsupeekoni viilud toidukilele nii, et nende ääred üksteisega kattuksid. Peekoneid peaks olema sisefilee suuruse ala jagu.
Määri toorsuitsupeekoni viiludele verivorsti ja ploomi segu ning aseta selle keskele sea sisefilee. Keera sisefilee koos peekoni ja verivorsti seguga kilesse ning vormi ühtlaseks. Pane mähitud liha 12 tunniks külmkappi seisma. Järgmisel päeval tõsta liha umbes tund enne küpsetamist toatemperatuurile soojenema.
Järgmisena laota laiali lehttainas ja määri selle ääred munaga kokku. Eemalda Wellingtoni ümbert kile ja aseta liha taignale. Vormi sellest ilus pätsike ning pintselda see munaga.
Küpseta rooga 170 kraadini eelsoojendatud ahjus umbes 25 minutit. Enne lahtilõikamist lase pätsikesel ligi 10 minutit toatemperatuuril jahtuda. Serveeri Wellingtoni meelepäraste lisanditega.