500 g sea sisefileed

100 g musti ploome

200 g musta ploomiga verivorste

u 26 viilu toorsuitsupeekonit (kahe rea ladumiseks)

500 g lehttainast (mitte plaatidena vaid terves tükis)

1 muna

1 spl toiduõli

sool, pipar ja maitse järgi lemmikmaitseaineid

Valmistamine:

Määri sea sisefilee õliga kokku, maitsesta soola, purustatud pipra ja soovi korral oma lemmikmaitseainetega. Eemalda verivorstidelt koor ja sega vorsti sisu hakitud mustade ploomidega.

Laota toorsuitsupeekoni viilud toidukilele nii, et nende ääred üksteisega kattuksid. Peekoneid peaks olema sisefilee suuruse ala jagu.

Määri toorsuitsupeekoni viiludele verivorsti ja ploomi segu ning aseta selle keskele sea sisefilee. Keera sisefilee koos peekoni ja verivorsti seguga kilesse ning vormi ühtlaseks. Pane mähitud liha 12 tunniks külmkappi seisma. Järgmisel päeval tõsta liha umbes tund enne küpsetamist toatemperatuurile soojenema.

Järgmisena laota laiali lehttainas ja määri selle ääred munaga kokku. Eemalda Wellingtoni ümbert kile ja aseta liha taignale. Vormi sellest ilus pätsike ning pintselda see munaga.

Küpseta rooga 170 kraadini eelsoojendatud ahjus umbes 25 minutit. Enne lahtilõikamist lase pätsikesel ligi 10 minutit toatemperatuuril jahtuda. Serveeri Wellingtoni meelepäraste lisanditega.