RETSEPTID | Pastinaak – põneva nimega lihtne juurikas, mis maitseb mõnusalt magusasti ja meeldib ka lastele!
(11)„MasterChef Eesti“ viimases episoodis valmistas Kohver pastinaagipüreed, millele lisas üllatuskastist tulnud kohustusliku osana valget šokolaadi. Üllatav? Tegelikult väga loogiline, sest pastinaak muutub kuumutades magusaks. Kui esimest korda pastinaagiga tutvust tegema hakata, siis vast sellist omapärast kombinatsiooni kohe ei soovitaks, aga pastinaak on tegelikult väga lahe köögivili, mida võiks julgemalt toidulauale lisada küll. Vaata ideid!
Pastinaak näeb välja nagu valge porgand, kuid maitseb hoopis teisiti. Selles saavad päritolu poolest kokku porgand ja petersell ning maitses võib leida märke mõlemast esivanemast. Tõenäoliselt on tegu juba üsna iidsetest aegadest meie toidulaual olnud viljaga ja viiteid pastinaagile leidub alates 15. sajandist eKr.