28.11.2023, 19:13
Saame tuttavaks juurselleriga! Kuus retsepti, kus seda teenimatult tagaplaanile jäänud vilja maitsvalt kasutada
Juurseller oma krobelise juureosa ja pontsaka olemisega köögiviljade iludusvõistlusel tõenäoliselt väga ei skooriks, aga maitse on tal lihtsalt suurepärane, mistõttu tasuks seda häbematult tagaplaanile jäävat vilja julgelt rohkem kasutada. Vaata ideid!
FOTO: Tuuli Mathisen
Juurseller hakkas levima 16. sajandil Itaaliast, kuid nüüdseks on Kesk- ja Ida-Euroopas üks olulisemaid talviseid juurikaid. Näitena võib tuua Hollandi, kus porgand ja kaalikas on võrreldes juurselleri kasutamisega kaotajaks jäänud. Juurselleri sisu on helevalge ja kergelt vetruv ning viljas sisalduvad eeterlikud õlid annavad eriomase maitse ja lõhna.
Oled juba tellija?