KONKURSS | Osale parima kalaroa konkursil ja võida kinkekorv väärtuses 200€!
Jõulud on aeg, mil lauale kantakse parimad maitsed ja jagatakse rõõmu lähedastega. Traditsiooniliselt oleme küll harjunud seapraega, aga miks mitte proovida sel aastal midagi uut ja tervislikku? Peetri Lõheäri soovitab pühade ajal perekonda üllatada hoopis mõne maitsva kalaroaga.
Miks kala?
Jõulude ajal peetakse küll traditsioonidest suurt lugu, kuid millegi uue proovimine toob samuti kaasa rõõmu ja elevust. Jõuluprae asendamine kalaga on hea valik mitmel põhjusel.
Esiteks on kalaroog peaaegu alati suurepärane maitseelamus. Erinevad kalaliigid pakuvad mitmesuguseid maitseid ja tekstuure, mille abil saab luua väga omapäraseid roogasid. Nii saad perekonda üllatada, millegi täiesti uue ja maitsvaga.
Teiseks on kala valmistamine kiire ja lihtne. Paljud kalad valmivad üsna kiiresti, mis tähendab, et jõuluõhtul ei pea veetma mitmeid tunde pliidi ees, vaid saab nautida kvaliteetaega oma pere ja lähedastega.
Osale konkursil, avasta uusi maitseid ja võida!
Just selleks, et eestlase jõululauale midagi uut ja tervislikku tuua, kutsub Peetri Lõheäri kõiki osalema konkursil „Parim kalaroog 2023“. See on suurepärane võimalus katsetada uusi ideid ja lisada oma jõululaule midagi erilist.
Ei tea, mida valmistada? Ammuta inspiratsiooni nendest roogadest:
Kahele:
100g siiafileed, luudest puhastatud, õhukeselt viilutatud
Kohalik tiradito kaste*
*traditsiooniliselt kasutatakse püreestatud aji amarillo pipart, siin aga teeme kohaliku versiooni kõrvitsapüreest, mis annab värvi ja magusust, ja habanerost, mis annab teravust.
100 g kõrvitsapüreed
0,5 keskmist habanero pipart, seemned välja võetud
1 laimi mahl
poole sidruni mahl
1.5 spl kalakastet
1 väike küüslauk
1 teelusikas pruuni suhkurt
10 g koriandrit
Soola maitse järgi
Blenderda kõik ühtlaseks, lase kastmel veidi maitseid sisse tõmmata, siis vala õhukeselt viilutatud siiafilee peale. Soovi korral puista roale veel magusat maisi ning koriandrit. Riivi peale veidi laimi koort.