Jõulude ajal peetakse küll traditsioonidest suurt lugu, kuid millegi uue proovimine toob samuti kaasa rõõmu ja elevust. Jõuluprae asendamine kalaga on hea valik mitmel põhjusel.

Esiteks on kalaroog peaaegu alati suurepärane maitseelamus. Erinevad kalaliigid pakuvad mitmesuguseid maitseid ja tekstuure, mille abil saab luua väga omapäraseid roogasid. Nii saad perekonda üllatada, millegi täiesti uue ja maitsvaga.

Teiseks on kala valmistamine kiire ja lihtne. Paljud kalad valmivad üsna kiiresti, mis tähendab, et jõuluõhtul ei pea veetma mitmeid tunde pliidi ees, vaid saab nautida kvaliteetaega oma pere ja lähedastega.

Osale konkursil, avasta uusi maitseid ja võida!

Just selleks, et eestlase jõululauale midagi uut ja tervislikku tuua, kutsub Peetri Lõheäri kõiki osalema konkursil „Parim kalaroog 2023“. See on suurepärane võimalus katsetada uusi ideid ja lisada oma jõululaule midagi erilist.

Kuidas osaleda?

  1. Saada oma retsept ja foto roast aadressile eksfisk@eksfisk.ee.

  2. Jälgi Peetri Lõheäri sotsiaalmeedias, et olla kursis võitja väljakuulutamisega ja saada inspiratsiooni teistelt osalejatelt.

Võitja kuulutatakse välja 08.12.2023 Peetri Lõheäri sotisiaalmeedias:

Facebook: @peetriloheari

Instagram: @peetriloheari

Valik retseptidest avalikustatakse ka Peetri Lõheäri blogis: loheari.ee/blogi.

Lõhe, forell või miks mitte ka mõni eksootilisem mereand, nagu sinimerekarbid või värske forellimari – las Peetri Lõheäri saab osaks sinu erilistest jõuluhetkedest.

Ei tea, mida valmistada? Ammuta inspiratsiooni nendest roogadest:

Kahele:

100g siiafileed, luudest puhastatud, õhukeselt viilutatud

Kohalik tiradito kaste*

*traditsiooniliselt kasutatakse püreestatud aji amarillo pipart, siin aga teeme kohaliku versiooni kõrvitsapüreest, mis annab värvi ja magusust, ja habanerost, mis annab teravust.

  • 100 g kõrvitsapüreed

  • 0,5 keskmist habanero pipart, seemned välja võetud

  • 1 laimi mahl

  • poole sidruni mahl

  • 1.5 spl kalakastet

  • 1 väike küüslauk

  • 1 teelusikas pruuni suhkurt

  • 10 g koriandrit

  • Soola maitse järgi

Blenderda kõik ühtlaseks, lase kastmel veidi maitseid sisse tõmmata, siis vala õhukeselt viilutatud siiafilee peale. Soovi korral puista roale veel magusat maisi ning koriandrit. Riivi peale veidi laimi koort.

Jaga
Kommentaarid