KUULA | Michelini tunnustusega peakokk Dmitri Fjodorov: kunagi ei tohi ühtegi retsepti 100% usaldada!
Oma Maitse podcast „Toidujutud“ võtab sihikule meie parimad kokad! Saatejuht Paula Särekanno kutsub saatesse tippkokad, kellega tulevad jutuks päevakajalised toiduteemad, restorani köögipoole võlud-valud, millest peakokad ise süüa teevad ja praktilised soovitused ja näpunäited kodus kokkamiseks. Täna räägib mitmetes tunnustatud restoranides töötanud, Aasta kokaks valitud, Bocuse d`Oril Eestit esindanud ja täna Art Prioris peakokana toimetav Dmitri Fjodorov siiralt ja ilustamata, mida ta tegelikult nendest tiitlitest arvab.
Dmitri Fjodorovi CV on tõesti muljetavaldav. Aasta koka tiitel, kokkade olümpia Bocuse d`Or, Moskvas Michelini tärniga restoran Savva koos Andrei Shmakoviga, keda Dmitri nimetab suurimaks mentoriks, Tallinnas Cru, TarTar ja LoveMussels, Ribe, Ruhe (Michelini tunnustus), nüüd Art Priori (Michelini tunnustus)... Vau! Milline töö ja elukäik on olnud sellise karjääri taga?
Saates tunnistab Dmitri, et tegelikult ei teinud otsust kokaks saada üldse tema ise. „Mu ema ja tädi istusid laua taha maha, pokaal veini ja siis ikkagi otsustasid, et ma lähen edasi oma teed kokana. Koka eriala hakkasin ma armastama alles praktikal. See, kelle juurde sa praktikale satud, see määrab.“
Kuigi ema ja tädi valitud elukutse on osutunud täiesti õigeks valikuks, on raskeid hetki ette tulnud küll ja veel. „Viimati tekkis mul alla andmise tunne alles hiljuti, paar aastat tagasi võtsin pool aastat tööst vabaks. Tundsin, et enam ei jaksa, isegi kodus ei tahtnud süüa teha. Ja siis mõtlesingi, et vahetan valdkonda ja teen midagi muud.“
Kuula saatest, miks selline tunne üldse ligi hiilis ja kuidas Dmitri sellest üle sai?
Räägime veel pelmeenipastast, munapudrust, boršist, terve kala fileerimisest ja saame ka teada, miks ei tohiks iialgi ühtegi retsepti 100% usaldada, vaid toitu tuleb valmistada südamega.
Head kuulamist!