Lemmikloomadel on imeline võime vähendada stressi. Nende seltsis veedetud aeg vähendab kortisooli taset (stressihormoon) ja käivitab oksütotsiini vabastamise kehas, mis tekitab meis lähedustunde ja vähendab stressi. Muidugi ei ole see alati nii, sest vahel suudavad nad meile ka stressi tekitada, kraapides diivaneid, närides jalanõusid või sirtsutades vaibale. Kuid siiski paneb positiivne mõju kõik need tembud unustama ja nende seltskonda nautima.

Meie lemmikloomad pakuvad hindamatut emotsionaalset tuge. Inimestele, kes võitlevad depressiooni, ärevuse või muude vaimse tervise probleemidega, pakuvad lemmikloomad vaimset tuge. Koduloomad on rahustava mõjuga ja suudavad seetõttu vaimset pinget maandada. Seetõttu kasutatakse loomi ka teraapiates, mis tekitab teraapias osalejates turvatunnet, mis aitab neil end kergemini väljendada ja teraapia ülesandeid täita.

Koerte omamine soodustab füüsilist aktiivsust. Igapäevane piisav liikumine on omakorda seotud madalama vererõhu ja kolesteroolitasemega. Lisaks annab see võimaluse igapäevaselt ka rohkem värskes õhus viibida. Kindlasti ei ole kõikide koerte vajadused sarnased – kellele meeldib rohkem, kellele vähem liikuda –, kuid siinkohal saab ka peremees initsiatiivi üles näidata ning harjumust kujundada.

Loomad pakuvad seltskonda ja turvatunnet. Üksikutel inimestel leevendavad lemmikloomad üksindust, pakkudes lähedustunnet ning võimalust kellegi eest hoolitseda. Loomadega saab rääkida, mängida ja liikuda õues, pakkudes päevadesse rõõmsaid hetki. Koerte puhul on oluline ka turvatunde tekitamine, eriti kui elatakse üksi majas või eemal naabritest.

Maxima Lemmikute päevad on loodud just meie armsate sõprade rõõmustamiseks. See on hea aeg täiendada toiduvarusid ja osta oma sõbrale mõni uus mänguasi, sööginõu või hoopis riideese. Häid pakkumisi leiad paljude tuntud brändide seast, nagu Dr. Stern, Piper, Sheba, Purina One, Gourmet Gold ja paljud teised. Kampaania kestab kuni 23.10.23. Lisaks heale ja paremale, mida saad oma lemmikule, leiad ka igaks päevaks vajalikku toidukraami parema hinnaga kui mujalt.

Jaga
Kommentaarid