Oktoberfest on pidu, kus voolab õlu ja lauad on kaetud hea-paremaga Baierimaa köögist. Festivalil tohib siiski pakkuda vaid Müncheni linna piirides pruulitud õlut ja nii valatakse Oktoberfestil välja vaid kuue kohaliku tootja humalajooki. Kui varasemalt oli Oktoberfesti põhiõlleks Märtsiõlu (Marzen), siis 1970ndatel hakati valmistama erilist festivaliõlut, mis on kehalt kergem, kuid siiski täidlane ja kergelt tavaõllest kangem. Seda ikka selleks, et õllel oleks jõudu tasandada rasvase toidu raskust kõhus ja tõsta tuju.

Eelmisel aastal joodi Oktoberfesti ajal ära seitse miljonit liitrit õlut. Enne suurt rahvapidu Tallinnas on tarvis testida, kas õlled on tõesti nii head, kui räägitakse. Kutsusime kokku eksperdid ja hindasime! Laua taha kogunesid õlut mekkima Eesti-Saksa Kaubanduskoja juht Tarmo Mutso, Nordic Cateringi projektijuht Pille Selart ja õlleeksperdid-sommeljeed Aivar Vipper ning Martin Hanson.

Laud rikkaliku õllevalikuga Oktoberfest Tallinna keldrist oli serveeritud Black Rose pubis Viimsi Spas. Tänud võõrustamast!

Oktoberfest Tallinn toimub juba sel reedel, 13. oktoobril Unibet Arenal. Osta pilet ja broneeri laud siit: www.oktoberfest.ee

Jaga
Kommentaarid