Küpseta grillil või pannil krõbedaks mõned Weiss- või Bratwurst'id ja serveeri koos sinepi ning kartulipüreega.

Päev 2: Kartulisalat

Saksa kartulisalat on Oktoberfesti toitude klassikaline lisand. Tee salat koorega keedetud kartulitest, hapukoorest, sinepist, sibulatest ja maitserohelisest ning serveeri näiteks koos eelmisel päeval üle jäänud vorstikestega.

Päev 3: Sauerkraut

Ka sakslaste lemmik on hapukapsas (Sauerkraut). Lisa keedukartul ja naudi.

Päev 4: Sibulapirukas

Saksa sibulapirukas ehk Zwiebelkuchen on tuntud rikkaliku sibulasegu ja peekoni poolest. Kõrvale sobib kenasti ka üks klaasike saksa õlut.

Päev 5: Schnitzel ja kartulisalat

Proovi Saksamaa kuulsat Schnitzel’it, mida serveeritakse koos kartulisalatiga. Aseta riivsaias ja munas paneeritud lihale sidruniviil. Maitsesta vaid soola ja pipraga.

Päev 6: Pretzel'id ja Obatzda

Valmista või osta mõned suured pehmed Pretzel’id ja serveeri koos Obatzda’ga, mis on saksapärane juustu- ja sibulakreemi dipikaste.

Päev 7: Apfelstrudel

Lõpeta nädal magusa noodiga – koduse Apfelstrudel’iga. See õunakook koos rohke vanillisuhkru ja jäätisega paneb toreda punkti koduköögi Oktoberfestile.

Muidugi ära unusta menüüsse lisamast ka saksa õlut.

Kui sa ise kodus kokata ei viitsi, aga tahad osa saada tõelisest Oktoberfesti tundest, tule 13. oktoobril Unibet Arenal toimuvale Oktoberfestile maitsma autentseid saksa toite.

Uuri lähemalt SIIT!

Jaga
Kommentaarid