KUULA | Kuidas teha kodus pagarikoja väärilist croissanti? Saiaküpsetamise saladusi jagab Karjase saia looja Kenneth Karjane
Oma Maitse podcast „Toidujutud„ võtab sihikule meie parimad kokad! Saatejuht Paula Särekanno kutsub kaks korda kuus saatesse tippkokad, kellega tulevad jutuks päevakajalised toiduteemad, restorani köögipoole võlud-valud, millest peakokad ise süüa teevad ja praktilised soovitused ja näpunäited kodus kokkamiseks. Täna on saatekülaliseks juba peaaegu ilmakuulsaks saanud Karjase saia looja Kenneth Karjane, kellega lahatakse põhjalikult eriti maitsvate saiade küpsetamise saladusi.
Kenneth tunnistab saates, et oma pagarikojaga alustamine ei olnud kõige lihtsam. „Päris pikalt ma mõtlesin, et kõik mis ma teen, on kehv ja võiks olla palju parem. Teised võisid küll öelda, et väga hea on, aga ma ise teadsin, et seal on alati võimalik mingi samm üles. Nüüd olen jällegi natuke maha rahunenud ja usaldan ennast rohkem,“ kirjeldab mees alguse võlusid-valusid ning tunnistab seejärel nii ägedalt, et kõik need õppetunnid on olnud seda väärt: „Ma olen hetkel oma elus nii õnnelik lihtsalt.“
Saates tuleb veel juttu pärmitaina valmistamise nippidest-nõksudest. Kui palju võid, kui palju pärmi? Kuidas tainast segada ja kergitada? Kuidas kodus poe lehttainast teha uhket pagarikoja tulemuse väärilist croissanti?
Vaatame ka Kennethi külmkappi ja uurime, mida ja kui palju ta kodus üldse süüa teeb.
Head kuulamist!