Õunauputus soosib: maitsvad õunamagustoidud neile, kel õunakookidest selleks sügiseks küllalt
Ilmselt on paljud juba aiaõunad moosiks keetnud, õunakooke küll ja veel küpsetanud, ent õunu on puude otsas ikka veel heldelt. Retseptiveeb tuleb appi ja aitab õuntest valmistada maitsvaid magustoite!
Värskelt küpsetatud ahjuõun lummab kardemonise aroomiga. Tee täidetud õunad külmkappi valmis ja pista ahju pool tunnikest enne serveerimist, kui magustoidu-kohviaeg tulekul.
Samasuguse saiavormi võid valmistada ka näiteks pirnide või virsikutega.
Parasjagu puuviljane ja magushapu maius on tänu kodujuustukreemile kerge olemisega.
Võid õunad valmis küpsetada juba eelmisel õhtul, nii saad magustoidu ruttu valmis segada.
Seda sooja toitu võib ka magusaks ahjuvormiks nimetada. Viilutatud õunapoolkerad koos pähklitega pakuvad rohkelt nii silmailu kui ka serveerimisvõimalusi.
Sambuk on Ukraina päritolu õrn ja rasvavaba munavalgevahu dessert.