Värskelt küpsetatud ahjuõun lummab kardemonise aroomiga. Tee täidetud õunad külmkappi valmis ja pista ahju pool tunnikest enne serveerimist, kui magustoidu-kohviaeg tulekul.

Ahjuõunad martsipani ja kardemoniga

Samasuguse saiavormi võid valmistada ka näiteks pirnide või virsikutega.

Saiavorm karamelliste õuntega

Parasjagu puuviljane ja magushapu maius on tänu kodujuustukreemile kerge olemisega.

Purgimagustoit õunte ja aprikoosidega

Võid õunad valmis küpsetada juba eelmisel õhtul, nii saad magustoidu ruttu valmis segada.

Mandli-õuna-kaneeli kohupiimamaius

Seda sooja toitu võib ka magusaks ahjuvormiks nimetada. Viilutatud õunapoolkerad koos pähklitega pakuvad rohkelt nii silmailu kui ka serveerimisvõimalusi.

Õunavorm pähklitega
Ahjuõunapüree koduse vanillikreemiga
Õunakrõbedik

Sambuk on Ukraina päritolu õrn ja rasvavaba munavalgevahu dessert.

Ahjuõuna-banaani-sambuk