KUULA | Toidupoe tagatoas: mis siis ikkagi toimub seal toidupoe tagatoas? Kaupluse juhataja annab aru
Enamik inimesi on poes käinud, selle võib vist lausa faktina letti lüüa. Väga vähe on aga neid, kes on saanud loa minna selle poe tagatubadesse – sinna, kust tuleb kaup ja kuhu kaovad töötajad – midagi olulist viima. Lähemegi nüüd uurima, mis nende uste taga peitub ja millist elu elab üks toidupood seespool. Sel avastusretkel on teejuhtideks Rimi Sõpruse hüpermarketi juhataja Krista Jürna ja Rimi Eesti üks paljudest regioonijuhtidest Kristel Limmer.
„Võib vist üsna rahulikult väita, et ühe toidupoe tagatuba on sama suur või suuremgi kui see, mida ostlejad igapäevaselt näevad. Meil on seal laoruumid, suured külmikud, töötajate puhkenurk, köögid ja ka päris mitu salaruumi,“ räägib Jürna. Kuulajatele teadmiseks, siis üks nendest põnevatest salaruumidest on näiteks raharuum, kuhu viiakse hoiule sularaha, ja teine väike vangla, kuhu viiakse „hoiule“ inimesed, kellel pole poe suhtes parimad kavatsused.
Rimi hüpermarketis algab elu kell kuus hommikul, kui esimesed inimesed alustavad kauba vastuvõtmist, selle ümber pakkimist ja müügisaali viimist. Samuti lähevad käima ahjud, sest valmis on vaja küpsetada ka värsked pirukad ja saiad. Töö toimub Rimides vahetuste kaupa ja Sõpruse Rimis toimetab eri aegadel kokku 83 inimest.
„Paremaks kommunikatsiooniks poodide vahel, selleks, et saaks omavahel jagada nii erinevaid teadmisi kui ka kogemusi, on loodud minu ametikoht ehk regioonijuht. Kui kaupluse juhataja igapäevatööks on ühe poe elu ja olu juhtida, siis mina olen kümne poe vaheline lüli ja nende poodide lüli keskkontoriga,“ selgitab Limmer. Kuid nagu aastakümneid kaubanduses töötanud regioonijuht lisab, pole see tema ainus töö.
Pikemalt aga kuula toidupoe tagatoajutte juba uuest saatest!