Millist kohvi kasutada? Riiulitel avaneb rikkalik valik ning kohviubade sortidest on alati esindatud araabika ja robusta, mis on toodetud erinevates riikides. Kui oled maheda kohvi austaja, eelista araabikat. Robusta kohviliik on maitselt tugevam ning sisaldab rohkem kofeiini ja umbes poole vähem kohviõlisid. Kohvisõbrale, kellele meeldib tummine, kergelt šokolaadine mekk, sobib tumedama röstiga kohv. Kergema, veidi happelisema ning õrna puuviljasse aroomiga on heledama röstiga oad. Rösti tumedus on kirjas pakendil.

Kas osta jahvatatud kohvi või kohviube? Eelistada tasub kohviube ja jahvatada need ise, sest parim kohv valmib värskelt jahvatatud ubadest. Selliselt valmistatud kohv on aromaatsem ja maitseküllasem.

Kui palju lisada kohvipuru ja vett? Kasuta alati värsket ja puhast joogivett. Maailma erikohvide liidu Specialty Coffee Association (SCA) soovitusel peaks kohvi valmistamisel vee temperatuur olema vahemikus 90–96 °C ning soovituslik kohvi ja vee vahekord on 1 : 20 ehk iga 1000 ml kohta 55 g kohvipuru (+/–10%).

Kui kaua peaks kohv tõmbama? Lase kohvil umbes 3–5 minutit tõmmata. Vajuta kannu filter rahulikult ja sujuvalt alla ning serveeri kohe. Hiljem võib presskannu jäänud kohv purust ebavajalikke maitseid juurde võtta.

Järgmised kaks nädalat on Maxima kauplustes Kohvipäevad, mis tähendab, et leiad super heade hindadega kohviube, jahvatatud kohvi, kapsleid ning muid tarvikuid kohvi tegemiseks. 28. ja 29. septembril algusega kell 15 toimub Tallinnas Linnamäe ja Haabersti XXX Maximas Pauligi kohvi degusteerimine, esitlusele tuleb ka nende uus toode, mis on kampaania raames ka väga hea hinnaga. Tule kohvile! Parimate pakkumistega saad tutvuda SIIN.

Jaga
Kommentaarid