PÕHJALIK ÕPETUS | Mereannid: kuidas nende loomuomast maitset kõige paremini esile tuua?
(1)Sinimerikarbid valge veini ja koore kastmes koos estragoniga
Veenuskarbipasta
Einesai krevetisalatiga à la toast Skagen
Kümne minuti gurmee: krevetid võikastmes koos küüslaugu ja peterselliga
Kammkarbi-ceviche
Mereannihautis köögivilja ja riisiga
Kehtib reegel, et mida vähem kasutada mereandide valmistamisel igasuguseid maitselisandeid ja kuumtöötlust, seda parem.
Meie oma kodumeri ei hiilga just mereannirikkkusega, aga maailm on valla. Transpordi- ja külmutustehnika võimaldavad saata ka väga kiiresti riknevat toitu ilma kahjudeta ühest maailmaotsast teise ja nii jõuavad siiagi kaugete merede molluskid väga erinevatest ilmanurkadest. Ja see on suurepärane, sest mereandidel on loomupärane omadus tekitada tunnet, et ees ootav eine saab olema midagi eriti maitsvat.