Uuringud räägivad, et kanasupp aitab külmetust ravida paremini kui teised kuumad vedelikud. Võta kinni, mis siis sellele kaasa aitab – on see söömisel tekkiv hubane ja soe tunne või armastusega keedetud kanapuljong. Igal juhul on selle supi valmistamiseks investeeritud aeg vaeva väärt.

Kanasupp makaronidega

Mõnusalt mahe ja kreemise maitsega kaste mekib nii hästi. Koduselt!

Kanakaste sulajuustu ja köögiviljapüreega

Vahel on hommikusöögiks või liha kõrvale nii hea süüa tatraputru: eks põhitõde on võiga mitte koonerdada! Lõuna- või õhtusöögiks võid tatrapudru läbi praadida sibula ja küüslauguga. Kui on kukeseeni või puravikke, lisa neidki.

Sõmer tatrapuder

Kurzeme strooganov on maakeelsena Kuramaa strooganov. Ainulaadne maitse antakse kastmele tükeldatud hapukurgi abil.

Kurzeme strooganov

Hakkliha ja kapsast igatsed aeg-ajalt lihtsuse pärast. Kui sul on käepärast võtta, lisa hautisele peotäis värsket hakitud tilli.

Kapsahautis hakklihaga

Erinevad juurikad, mis omapäi tervet rooga välja ei annaks, kombineeri kapipajaks!

Mesine kapipada eri juppidest

Viljakate põllumaadega õnnistatud mulgid peavad oma kodukanti armastatud roa sünnipaigaks, aga samasuguse innuga valmistatakse Mulgi putru kodudes üle terve Maarjamaa.

Mulgi puder

Magusaks küpsenud sibulad õhukeste kartuliviiludega ja kreemise bešamellkastmega sobivad kõledasse sügisesse nagu valatult.

Kreemine sibula-kartulivorm

Mahlastele seenekotlettidele annavad toekat lisamaitset sojakaste ja ­tüümian. Paku kõrvale kartuli-juurselleritampi ja värsket salatit.

Mahlased seene-hakklihakotletid

Lihtsad maitsed, kaunis serveerimine ja nostalgiline maitsekooslus üheskoos. Selle salati teeb eriliseks marineeritud kõrvits, tasub proovida! Selle asemel võib kasutada ka marineeritud kurki, siis on puhas kausisalati klassika.

Kausisalat makaroni ja munaga

See tervislik kalaroog valmib tõesti vaid 15 minutiga ja on tõeliselt maitsev! Serveeri koos värske salati, keedetud brokoli ning kartuli või riisiga.

Kalakaste munaga

Maksakastmele anna uus võimalus! Unusta vanad imelikud mälestused ja tee maksakastet parimast toorainest. Siis maitseb kõik teisiti! Kõige parem on kasutada veise- või vasikamaksa.

Maksakaste ohtra sibula ja seentega