ODAV, KIIRE ja LIHTNE | 12 kõige lemmikumat kodust rooga
(1)Argiõhtutel tahaks süüa midagi, mis valmib kiiresti ja ei sisalda palju koostisosi. Ja veel parem oleks, kui see kõik maitseks hästi ja koduselt. Siit leiad 12 retsepti, mida pärast tööpäeva valmistada, et kõigil kõht täis ja meel hea oleks. Rohkem koduste toitude retsepte leiad Oma Maitse Retseptiveebist.
Uuringud räägivad, et kanasupp aitab külmetust ravida paremini kui teised kuumad vedelikud. Võta kinni, mis siis sellele kaasa aitab – on see söömisel tekkiv hubane ja soe tunne või armastusega keedetud kanapuljong. Igal juhul on selle supi valmistamiseks investeeritud aeg vaeva väärt.
Mõnusalt mahe ja kreemise maitsega kaste mekib nii hästi. Koduselt!
Vahel on hommikusöögiks või liha kõrvale nii hea süüa tatraputru: eks põhitõde on võiga mitte koonerdada! Lõuna- või õhtusöögiks võid tatrapudru läbi praadida sibula ja küüslauguga. Kui on kukeseeni või puravikke, lisa neidki.
Kurzeme strooganov on maakeelsena Kuramaa strooganov. Ainulaadne maitse antakse kastmele tükeldatud hapukurgi abil.
Hakkliha ja kapsast igatsed aeg-ajalt lihtsuse pärast. Kui sul on käepärast võtta, lisa hautisele peotäis värsket hakitud tilli.
Erinevad juurikad, mis omapäi tervet rooga välja ei annaks, kombineeri kapipajaks!
Viljakate põllumaadega õnnistatud mulgid peavad oma kodukanti armastatud roa sünnipaigaks, aga samasuguse innuga valmistatakse Mulgi putru kodudes üle terve Maarjamaa.
Magusaks küpsenud sibulad õhukeste kartuliviiludega ja kreemise bešamellkastmega sobivad kõledasse sügisesse nagu valatult.
Mahlastele seenekotlettidele annavad toekat lisamaitset sojakaste ja tüümian. Paku kõrvale kartuli-juurselleritampi ja värsket salatit.
Lihtsad maitsed, kaunis serveerimine ja nostalgiline maitsekooslus üheskoos. Selle salati teeb eriliseks marineeritud kõrvits, tasub proovida! Selle asemel võib kasutada ka marineeritud kurki, siis on puhas kausisalati klassika.
See tervislik kalaroog valmib tõesti vaid 15 minutiga ja on tõeliselt maitsev! Serveeri koos värske salati, keedetud brokoli ning kartuli või riisiga.
Maksakastmele anna uus võimalus! Unusta vanad imelikud mälestused ja tee maksakastet parimast toorainest. Siis maitseb kõik teisiti! Kõige parem on kasutada veise- või vasikamaksa.