Hakklihast hautised valmivad peaaegu sama kärmelt kui kotletid. Värskete köögiviljade puhtad maitsed ja suured mahlakad värske rosmariiniga maitsestatud hakklihatükid meeldivad ka väikestele, ­kes alles näputoitu söövad. Parima tulemuse saad, kui hautad toidu valmis malmpotis.

Kapsahautis hakklihaga

Mahlastele seenekotlettidele annavad toekat lisamaitset sojakaste ja ­tüümian. Paku kõrvale kartuli-juurselleritampi ja värsket salatit. Siia sobib hästi ka krihvtine kimchi.

Mahlased seene-hakklihakotletid

Rasvavaesest veisehakklihast ja värvilistest köögiviljadest panniroog on toekas ja toitev eine. Pasta keeda hautise valmimise ajal. Selle valmistamiseks kulub aega umbes 30 minutit.

Hakkliha-köögiviljahautis

Eriti sobilik sügisesse!

Tatrahautis peedi ja hakklihaga

Hakklihapajarooga võib pidada koduseks kiirtoiduks või siis ... laisa mehe roaks. Selle asemel, et teha suur lihatükk koos erinevate lisanditega, saab kõik ühel pannil kiiresti valmis praadida ja hautada. Imelihtne, eks ole!

Hakklihapada kaalika ja ubadega

Raguulaadne kaste valmista sügisel metsast korjatud seentest, muul ajal sobivad ka šampinjonid. Ka selle pastaroa saad ühel pannil valmis podistada.

Hakkliha, seente ja spinatiga makaroniroog

Tunne end kui Kreekas, valmistades fetajuustuga hakklihapalle. Tugeva­maitselised feta-hakkliha­pallid tomatikastmes sobivad koos riisi või spagettidega nii lõuna- kui ka õhtusöögiks. Kes soovib, võib fetajuustu ära jätta või asendada mõne muu juustuga.

Vahemerelised feta-hakkliha­pallid tomati­kastmes

Mahlane sisu ja eriti krõbe pealiskiht moodustavad omavahel tõelise ahvatluse. Seda imemaitsvat pirukat on nii kerge teha!

Hakklihapirukas porgandiga

Tomati ja tšilliga maitsestatud hakklihasupp sobib hästi külma talveaega – on tervislik ja maitsev roog argiõhtuks.

Punane hakklihasupp

Karjuse pirukas ehk shepherd’s pie on pärit Briti köögist. Kuigi nimi viitab justkui tainast küpsetisele, on see hoopis ahjus üle küpsetatud vormiroog – väga maitsev ja toitev.

Klassikaline karjuse pirukas lambahakklihaga