08.09.2023, 11:15
Toiduteadlane Rain Kuldjärv õpetab lääneeurooplasi hapukapsast sööma: hapendamine päästab maailma toidumuredest
Mis saab siis, kui toiduteadlane on ka kirglik toidufänn ja maitsete nautija? Või siiski saab niimoodi olla, et üks pool ajust konstateerib toidu koostisaineid molekulaartasandil ja kalkuleerib toitumisnäitajaid, aga teine õilmitseb meelenaudinguis? Fermentatsiooniteadlane Rain Kuldjärv näitab selle võimalikkust.
FOTO: Krõõt Tarkmeel
Rain Kuldjärv siseneb hommikul TalTechi taga teaduslinnakus energiliselt Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskusse, peseb käed, paneb valge kitli selga, kilesussid jalga, kõnnib üle niiske puhastusmati ja siseneb laborisse. Tootearendusmaitsmised algavad tavaliselt kella kümnest.
Oled juba tellija?