KUULA | Presidendi peakokk Taigo Lepiku salanipid parimate räimede valmistamiseks
(7)Oma Maitse podcast „Toidujutud“ alustab ja võtab sihikule meie parimad kokad! Saatejuht Paula Särekanno kutsub kaks korda kuus saatesse tippkokad, kellega tulevad jutuks päevakajalised toiduteemad, teemad, mis neil toidumaastikul südame valutama panevad, restorani köögipoole võlud-valud, millest peakokad ise süüa teevad, praktilised soovitused ja näpunäited kodus kokkamiseks ja muidugi suurimad eksimused ja õnnestumised. Esimeses saates on külas Eesti Peakokkade Ühenduse president ja Eesti Vabariigi Presidendi Kantselei peakokk Taigo Lepik.
Taasiseseisvusmispäeva puhul tuleb pikemalt juttu kohalikust toidust. „Mul õnnestus lapsepõlves näha seda, kuidas toit valmib ja kust tooraine tuleb. Ja võimalik, et see oligi mu inspiratsiooniks kokandusteekonda alustada,“ viib Taigo meid kõigepealt kõige algusesse ja nimetab enda jaoks olulisemaks kohalikuks toiduks kala, täpsemalt suitsukala ja räime. Tõeliselt maitsvate räimede valmistamiseks jagab ta kuulajale nii mõnegi väärtusliku nipi!
Viimase aja eredama toiduelamusena toob ta välja vastakaid arvamusi tekitava kaerakile. Millega koos serveerituna see toit eriti hästi maitses?
Juttu tuleb Taigo lemmikutest köögividinatest, sellest, kui palju aega kodus toidu valmistamisele kulub ja milline tagasiside innustab köögis veel rohkem katsetama. Piilume ka peakoka külmkappi ja uurime, mida põnevat sealt leida võib.
Lõpuks paneb tunnustatud peakokk kuulajatele südamele: „Tehke ise kodus süüa. Või julgustage vähemalt lapsi tegema. Sest makaron ei ole toit!“
Head kuulamist!