Näiteks pakutakse pubis metsa, kuldse sügise ja puhta looduse järele lõhnavat ning maitsvat metsaseenesuppi. See õrna lehttainaga kaetud roog valmib ahjus, kus tainakate muutub mõnusalt krõbedaks ning selle all säilib supi ainulaadne aroom.

Teise seeneroana viivad keele alla sinihallitusjuustuga täidetud ahjušampinjonid – see on meeldivalt vürtsikas amps, milles seente ja juustu maitse ühinevad võrratult pikantseks koosluseks.

See, kelle jaoks pole ahjuseened ja sinihallitusjuust piisavalt vürtsikad, on teretulnud proovima käsitööna valminud ekstra teravat, jaapanipärases pankopaneeringus jalapeno-väljakutset. Kuid selle roa võiksid tellida tõesti ainult asjatundjad – toidu nimetus pole juhus ja see on mõeldud vaid kogenud tšillisõbrale.

Unustatud pole Hiiu Pubis ka külastajat, kes eelistab siiski klassikalisemat ja kodusemat kokakunsti. Tema leiab eelroogade valikust retrohõngulise kartulisalati, paraja suupiste või hoopis eelroa suuremale söömingule.

Hiiu Pubi kuumad hitid teeb valmis kokk Ljubov Moroz.

Magustoidumenüüd on uuendanud paljude lapsepõlvelemmiku saiavormiga.

Kõige uue kõrvalt ei puudu ka Hiiu Pubi igihaljad lemmikud: Viini šnitsel, pikalt laagerdatud Namiibia antrekoodist marmorveisepihv käsitöö burgerisaia vahel, poked, klassikaline viie liha seljanka ning muidugi grillimenüü sealiha- ja kanašašlõki, lambakarree ja Ljulja kebabiga.

Lähenevast sügisest annab märku ka Hiiu Pubi kultuuriprogrammi elavnemine

Reedel, 1. septembril algusega kell 20 astub Tõnu Trubetsky juhtimisel üles legendaarne punk-rokkbänd VENNASKOND.

11. septembril korraldab melomaanist poeet fs muusikaviktoriini.

Veel on saada pileteid 14. septembril toimuvale Andrus Vaariku teatrieksperimendile „Elu on parim meelelahutus (pärast surma jõuab mossitada küll)“, mis pole mitte eelnevalt valmis kirjutatud lavastus, vaid igal esitusel koostöös publikuga uuesti sündiv elamusetendus. Pilet eelmüügist maksab 20 eurot, pileteid vahendab fienta.com. Eksperiment algab kell kell 20.

Päev hiljem esineb aga Hiiu Pubis melanhoolroki klassik Metro Luminal. Bänd astub lavale kell 20.

19. septembril on võimalik proovida oma kätt – ja häält – luule alal: Jürgen Rooste ja Mari-Liis Müürsepp viivad läbi luuleürituse, kus poeedid võtavad osa võistlusest, kus žürii rollis on publik. Lisaks esitlevad noored proosakirjanikud oma värsket loomingut.

20. septembril toimub järjekordne mälumäng sarjast „Kelle pea on prügikast?“ Eve Niemiga ning 26. septembril saab taas nautida Erik Aru koostatud mängu.

27. septembril on aga omavahel mõõtu võtma oodatud piljardihuvilised – toimub järjekordne piljarditurniir.

Septembri lõpetab Indrek Taalmaa monolavastus „Oranžid tropid kõrvas“. Selles Andrus Kivirähki lool „Millest kõneleb vana taksojuht kuuvalgel“ põhinevas komöödias kehastub Taalmaa vanaks taksistiks, kes rüüpab öövahetuses tööl olles kohvi ning pajatab lugusid oma elust.

Loomulikult on Hiiu Pubi avatud ka üritustevahelisel ajal iga päev kell 11–00, mil pakutakse parimaid roogi ja jooke.

Jaga
Kommentaarid