Suud magusaks Eesti moodi: magusad retseptid taasiseseisvumispäevaks
Mida taasiseseisvumispäeval lauale panna? Eks ikka midagi magusat ja kodumaist! Proovi muraka-juustukooki või erinevaid magustoite kamajahust. Rohkem retsepte leiad Oma Maitse Retseptiveebist!
Eestimaa suvi! Eriti hõrk tuleb see isekeedetud murakamoosiga, aga ka poemoos sobib koogi peale hästi.
Piduliku õhtusöögi lõpetuseks ei pea sugugi alati olema tort või kook. Kaunis magustoit maitseb alati kergemalt ja üllatab meeldivalt!
Lihtne ja hõrk!
Vähemalt paaril korral aastas ei saa laualt puududa kama ega kilu! Vabariigi taasiseseisvumispäeva võib lausa tordiga tähistada.
Leivavaht on hea võimalus ära kasutada laste leivaülejäägid ja lauanurgale vedelema jäänud leivatükid. Korja need ajapikku suurde kaussi kokku ja kui neid on paras ports, keeda mõnusaks magustoiduks!
Üks väga tore tort ja jäätis ühes. Isegi jäätisemasinat ei lähe tarvis. Geniaalne.
Pane alati kuivama kippuvad leivakontsud paberkotiga külmkappi. Kui neid on juba veidi kogunenud, riivi blenderiga puruks ja siis uuesti õhukindla karbiga külma. Nii saab igal ajal erinevaid magustoitusid teha.
Tore väike snäkk peolauale või hoopis kauni karbiga külla kaasa võtta. Tee eelmisel päeval valmis ja aplaus on garanteeritud. Vahele võid muidugi pista ka tumeda šokolaadiga eksemplare.
Mustikakisselli täienduseks sobivad nii vanillijäätis, vahukoor kui ka vana hea kohupiima-kamavaht. Kui soovid, võid neid kissellile panna ka korraga.