Nimelt otsustab mees minna poodi Heinekeni õlut ostma. Probleem on aga pildinäljas paparatsodes, kes ei taha jätta võimalust kasutamata suurepärase foto jäädvustamiseks.

Kokkuvõttes näeme, kuidas Pitt saab oma õlle ja naaseb rahulikult koju, jättes kõmupiltnikud oma järgmist võimalust ootama.

Ainuüksi õllereklaami loomisse kinomaailma suurkujude kaasamine tekitas tol ajal rahva seas küllaga suminat.

Jaga oma diivanit tippsportlastega

Silmapaistev näide Heinekeni loovusest on nende kampaania „Share the Sofa“ (tõlkes: jaga oma diivanit), mis oli mõeldud spetsiaalselt Meistrite liiga jaoks.

Kuna paljud inimesed vaatavad mänge üksi kodus diivanil, otsustas Heineken tuua staarjalgpallurid otse inimeste elutuppa.

Fännid said saata küsimusi Twitteri kaudu ja vestelda nende jalgpalluritega otseülekande vahendusel, justkui oleksid nad vanad sõbrad. See kampaania näitas kõnekalt, kuidas Heineken kasutab uuenduslikke lahendusi, et luua oma klientidele meeldejäävaid kogemusi.

Midagi enamat kui meelelahutus

Heinekeni reklaamid pole olnud ainult meelelahutuslikud. Klipid ja loovlahendused on näidanud üles kompanii vastutustundlikkust, tehes kampaaniaid, mis julgustavad mõõdukust alkoholi tarbimises.

Näiteks ettevõtte kampaania „Know the Signs“ (tõlkes: tunne märke) õpetas inimestele, kuidas ära tunda märke liigsest alkoholi tarbimisest. Nad lõid isegi veebisaidi, kus külastajad said teadmisi, kuidas märgata liigse joomise tunnuseid ja jagada sõpradega virtuaalset klaasitäit vett.

Heineken on reklaamide abil võidelnud sooliste eelarvamustega, mis on omakorda seotud sellega, kuidas inimesed jalgpallist räägivad. See õllebränd on esile tõstnud naisfänne, luues ka mikrosaidi, mis ühendab statistikat nii meeste kui ka naiste mängude kohta.

Kampaania keskne reklaam kannab pealkirja „Tervitus kõigile fännidele, kaasa arvatud meestele“. Selles näeme naiste fänne, kes näitavad oma pühendumust spordile.

Teisisõnu tähendab see halva ilma trotsimist mängu vaatamiseks, restorani tualettruumi hiilimist värske punktiseisu välja selgitamiseks ning pärast võitu kõik koos möödujatega suurele sündmusele kaasa elamist.

Kaks maailma, üks jook

Heinekeni turunduskampaania „Worlds Apart“ (tõlkes: erinevad maailmad) keskendus asjadele, mis inimeste vahele kiile löövad, et leida lõpuks ühiseid veendumusi.

Reklaamis näidatakse mitmeid inimesi, kelle vaated on vastuolulised, näiteks feminist ja antifeminist ning kliimamuutuste aktivist ja kliimamuutuste eitaja.

Pärast seda, kui vastandlikest inimestest koosnevad paarid on näinud teineteise videoid, on neil võimalus arutada oma erinevusi Heinekeni õlle kõrval. Iga paar lõpuks nõustub, et hoolimata sügavatest erinevustest on ühine arusaam ja dialoog ikkagi võimalik.

Selle kampaania kaudu soovib Heineken rõhutada, et vaatamata meie erinevustele on teineteise mõistmine siiski võimalik. Mõnikord võib selle saavutamiseks aidata lihtsalt maha istumine ja õlleklaasi taga vestlemine.

Uuenduslike reklaamide eesotsas

Heineken on näidanud, et nad ei karda olla loomingulised ega uuenduslikud oma reklaamide ja turunduskampaaniate koostamisel.

150-aastase ajalooga kompanii otsib pidevalt uusi ja huvitavaid viise, kuidas oma tooteid turundada, olles samal ajal vastutustundlikud ja hoolivad. See on osa põhjusest, miks Heineken on püsinud tegijana nii kaua ja jätkab endiselt oma positsiooni tugevdamist ülemaailmsel õlleturul.

Jaga
Kommentaarid