MOOSIRETSEPTID | Et talvel nautida, tuleb praegu ette võtta kodune moositegu
Nüüd on aeg kõik magusad suveannid kokku korjata ja moosiks keeta, et ikka talvel hea võtta oleks. Siit leiad moose, mis sobivad pannkookide peale, juustuvaagnale või liha kõrvale. Rohkem moosiretsepte leiad Oma Maitse Retseptiveebist!
Aromaatse mustikamoosiga saad täiustada nii soolaseid kui ka magusaid maitseelamusi.
Tomatimoos sobib hästi juustukõrvaseks või mõne pehmema juustuga segamiseks, grillvõileivale, hommikuse praemuna juurde, aga ka vinegretikastmesse.
Moos sobib hästi nii pühapäevaste pannkookide peale kui ka croissant’i vahele, aga ka juustude juurde.
Murakamoos tuuakse keldrist välja ainult erilistel puhkudel. Mõrkjasmagus moos suudab elegantset mesist maitset pakkuda nii pannkookidel kui ka erinevate juustudega, aga ka pardilihaga.
Mõnusalt suuretükiline ja paks maasikamoos, kus paksendajana on kasutatud looduslikku tarretajat pektiini.
Väga mõnus on ahjus moosi küpsetada, näiteks õunte ja pohladega. Kalla kõik koostisosad ahjuvormi ja lase seal fooliumist kaane all rahulikult tunnike podiseda. Selle moosiretsepti inspireerijaks on mu armas sõbranna Tiina. Lummavalt äge idee mu meelest, mille nüüdseks olen ka oma raudvarasse talletanud!
Lihtsa baasretsepti võib põnevamaks muuta, maitsestades moosi kaneeli, ingveri või tüümianiga. Mitmekesistamiseks võib lisada ka pohli, astel-pajumarjumarju, kõrvitsat, pihlakaid või arooniaid.
Chutney on populaarne vürtsikas India kaste. See hapuka alatooniga vürtsmoos on väga hea juustuvaliku juurde.