Metsaseened pirukasse! Rikkaliku täidisega seenepirukad viivad keele alla
(1)Samblatuttide vahelt tõstavad pead erinevad kübarad - käes on seeneaeg! Metsaseentest saab valmistada erinevaid pirukaid, mida argiõhtuil või pärast seenelkäiku kerge vaevaga lauale panna.
Maitseb hästi nii soojalt kui ka jahtununa.
Võiselt krõbedate lehttainaruutude all paksus koorekastmes olev tasakaalus maitsetega tagurpidi pirukas. Täidis on nii kreemjas, et taina rabedus saaks rikutud, kui pirukat õigetpidi teha. Kõrvale paku rohelist salatit. Vajad 1,5-liitrist kandilist või ümmargust ahjuvormi.
Maitsev rustikaalne pirukas sobib nii pidulauale kui ka argiõhtusse. Võis hautatud porrulauk koos kukeseentega suudavad muljetavaldava maitseetteaste teha.
Ahjusoe seene-kodujuustupirukas maitseb lihtsalt võrratult! Kui meeldib küüslauk, tasub panna sedagi rikkalikku pirukatäidisesse.
Üks selline lahtine pirukas teeb iga argipäeva pidulikuks. Ja miks mitte, pisut pidulikkust kulub ju alati ära.
Hästi lihtsa valmistuskäiguga ja maitsva täidisega pirukad kaovad kui tuul nii nädalavahetuse hommikusöögilaualt kui õhtusel ajal.