Kollasest hernest valmib seedimisele kasulik tempeh - mis see on, kuidas seda valmistada ja miks see meie menüüsse kuuluda võiks?
(2)Kaire Rajaver on võtnud oma südameasjaks tuua Indoneesias väga levinud toit tempeh eestlastele lähemale. Ühendades sealse traditsioonilise toiduvalmistamise viisi kohalikult tuntud tooraine kollase hernega, valmib põnev toit, mille kasutusvõimalustele paneb piiri vaid sinu enda fantaasia.
Tark toit ja nutikad toiduvalmistamise viisid on Kairet huvitanud juba pikka aega. Jaekaubanduses valmistoidu kategooriagruppi juhtides puutus ta palju kokku toitumisnõustajate ja tootearendajatega ning koos mõeldi välja lahendusi, kuidas valmistoitu ägedamaks ja tarbijale sõbralikumaks muuta - kriitilise pilguga vaadati otsa lisaainetele ja toiteväärtusele, visati välja nii palju ebavajalikku kui võimalik ja kombineeriti retsepte, mis oleks ka mõtteviisilt rohelisemad. Juba tol ajal istus Kairel kuklas väike ideepojake päris oma ettevõttest, kus saaks luua päris oma toitu. Naine õppis toitumisnõustajaks ja sattus Eesti toiduteadlase Rain Kuldjärve koolitusele, kust sai esimesed põhjalikumad teadmised ja fermenteerimispisiku külge. „Nii põnev, mis huvitavaid maitsenüansse on fermenteerimisega võimalik leida ja tekitada!“ imestas ta.