Valmistume pidustusteks! Sommeljee annab nõu, milline vein sobib grillvorsti, milline šašlõki ja salati juurde
(5)Sommeljee Annamari Nikkel oskab anda häid soovitusi, kuidas jaanipidustustel toiduga õige vein kokku sobitada, kuidas veini kiiresti ja õigesti jahutada. Räägime ka pakiveinidest ning õpetame üles leidma parimad rose`d ja Sauvingon Blanc`id.
Soolase toidu juurde vali happeline ja/või magus vein. Värske happesus leevendab toidu soolasust – eelmise punkti vahuveinid sobivad ka siia imehästi. Heaks stiilinäiteks on parmesan koos Chianti Classico või Brunello di Montalcinoga ning minu üks lemmikuid mätše – sojas soolaseks marineerunud kana koos nuudlitega ning hea Saksamaa trocken Riesling. See paneb lihtsalt neelatama! Soolaste juustudega, eriti sinihallitusjuustudega – nt Gorgonzola, Roquefort –, harmoneeruvad imeliselt mesised dessertveinid.