Toidu mahamatmine alternatiivina selle külmikus hoidmisele on esivanematelt laenatud toidu säilitamise meetod. Mai alguses mattis Evy Jokhova oma performance´i esimese osa raames anumad käsitsi korjatud hooajaliste metsaandidega maha ja kattis need mullakuhilaga. Kohta, kuhu toit maa alla hapnema jäeti, valvab aiapäkapikk, nagu kaardil aarde peidukohta tähistav X. Nüüd on aeg anumad üles kaevata, murda leiba ja maitsta aprilli lõpus pärast viimaste lumeriismete sulamist korjatud metsaande. Üritus on osa Jokhova teosest „Geoloogilist aega oodates“ (2023).

Evy Jokhova on multidistsiplinaarne kunstnik, kes elab ja töötab Lissabonis ja Tallinnas ning kelle praktikad on seotud sotsiaalantropoloogia, arhitektuuri, filosoofia ja kunsti suhetega. Ta tegeleb joonistamise, skulptuuri, installatsiooni, toidu, filmi ja performance’iga, püüdes ületada lõhesid nende valdkondade ja neile omaste hierarhiliste struktuuride vahel. Londoni Royal College of Art’i ja Goldsmiths College’i lõpetanud Jokhova on pälvinud mitmeid tunnustusi, nende hulgas Ühendkuningriigi kunstinõukogu individuaalne stipendium, Royal Academy Schools Fellowship ja Briti kuningliku skulptorite ühingu stipendium. Tema hiljutiste näituste hulka kuuluvad „Three Colours: Green“ Lissaboni 3+1 Arte Contemporânea kunstikeskuses; „Wotruba. Himmelwärts“ Viinis Belvedere muuseumis ja „On Photographic Beings“ Läti Rahvuslikus Kunstimuuseumis Riias.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena