· Veendu, et grill oleks õigesti ette valmistatud. Grill ja restid tuleb eelnevalt puhastada, seejärel määrida need kergelt toiduõliga. Soovitame süütamiseks kasutada naturaalseid vahendeid nagu paber ja toiduõli või ökoloogilised süütekuubikud.

· Veendu, et kuumus oleks õige. Õige grillimistemperatuur on saavutatud siis, kui sütel on kergelt hall tuhakiht ja kätt ei saa üle paari sekundi süte kohal hoida. Selleks võib kuluda umbes 20 minutit.

· Lähtu tooraine omapärast. Esmalt lase lihal umbes tunnike toatemperatuuril seista. Pruunistamiseks võib kasutada kõrgemat temperatuuri. Näiteks lihalõikude puhul, mida võiks keerata ainult üks kord. Šašlõkki, ribi ja toorvorste võid keerata mitu korda, kuid grillile pannes lase neil olla seni, kuni tekivad kerged resti jooned. Alles seejärel keera külge, nii väldid liha kinnitumist resti külge. Šašlõkivarda kuivamise vältimiseks pritsi liha aeg-ajalt vee või õunamahlaga.

· Grilli ka köögivilju. Kui juba grill on üles pandud, siis tasub ka mõnus lisand seal valmistada. Näiteks kartuli puhul keeda need enne poolpehmeks, lõika pooleks, pintselda õliga ning lisa grillile. Paprika puhul küpseta seni, kuni tekivad pruunid restitriibud ja suvikõrvitsa või baklažaaniviiludele lisa enne grillimist alati õli ning soola.

Juuniloos

Maxima on käima lükanud mõnusa suvise Juuniloosi, kus igal nädalal võidab üks õnnelik võimsa keraamilise grilli ja megavalikuga tootekorvi Meistrite Kvaliteedi parimate suviste maitsetega. Et loosis osaleda, tuleb sooritada kampaaniaperioodil 6.6-3.7 vähemalt 25 euro suurune ost Maxima kauplustest, kasutades toodete skännimiseks ning tasumiseks äppi. NB! Selleks, et saaksime loosimisel kasutada osalejate andmeid ühenduse võtmiseks, tuleb lubada äpi sätetes loosimistel osalemine. Seega, kui soovid saada selle võimsa auhinna ja tunda end tõelise grillmeistrina, siis võta kindlasti osa! Tutvu täpsemate tingimustega SIIN.

Tõeliselt head maitsed, mida külalistele pakkuda, leiad Maxima Meistrite Kvaliteedi suvisest tootevalikust!

Salatite puhul on pandud rõhku värskusele, värvidele ja uuenduslikele maitsekooslustele. Igas värskes salatis on midagi traditsioonilist, kuid ka midagi erilist. Näiteks kreveti-tako salati puhul on igas ampsus tunda Mehhikost inspireeritud maitseid, suur hitt-toode marjasalat sinihallitusjuustu ja kergelt sinepise kastmega on inspiratsiooni saanud Itaalia maitsetest, kuid sisaldab kodumaal kasvavaid marju. Gurmaanide jaoks on tehtud kitsejuustu salat koos parmasingi ja kreeka pähkliga, mis on tõeliselt mõnus maitsekooslus neile, kes julgevad katsetada. Veidi traditsioonilisemate salatite valikus on aga Caesari salat ja pisikese vürtsilisandiga terav kanasalat. Need on tervislikud ja külluslike maitseid pakkuvad vahepalad lõunasöögiks või hoopis grill-liha kõrvale.

Meistrite Kvaliteedi lihatoodete puhul on meie peakokk Rauno Saar kombineerinud maitseid nii, et kõik leiaksid endale sobiliku, kuid oleks ka põnevust. Natuke on toodud sisse eksootilisust näiteks naturaalse mango- ja kookosepüree ning grenadilliga maitsestatud marinaadides. Lisaks on kasutatud kodumaiseid tooraineid toodetes: rabarberimarinaadis broileritiivad, rohkete ürtidega marineeritud sea sisefilee ja broileri poolkoivad, millele sai pehmuse andmiseks lisatud ohtrasti võid. Kes armastab teravamaid maitseid, leiab habanero pipraga maitsestatud marinaadides ribi, broileritiivad ja peekoni. Klassikaliste maitsete armastajatele oleme loonud Vahemere-maitselise seakaela ja eheda Gruusia šašlõki.

Kata suvine peolaud pere või sõprade jaoks ning üllata neid uuenduslike maitsetega. Pane suvi särisema, leides palju häid pakkumisi Maxima värskest kliendilehest.

Jaga
Kommentaarid