16.06.2023, 19:45
Retseptid | Kihisev abimees! Koos õllega pliidi taga nii soolaseid kui magusaid roogasid valmistamas
Sibularõngad õlletainas
Kergelt kadakane õllemarinaad veiselihale ja köögiviljadele
Porteritiramisu
Kohupiimavaht kirsiõllega
Õlu ei ole mitte ainult populaarne jook, vaid ka imeline abimees köögis roogade maitsestamisel. Kasutust leiab see marinaadidest ja hautistest kookide ja magustoitudeni välja.
FOTO: Shutterstock
Õllemarinaadid õnnestuvad hõlpsamini, kui oled tuttav õlletüüpide ja nende maitseomadustega. Kõige enam levinud hele lager-tüüpi õlu ei lisa lihale erilist maitsenüanssi, ent passib hästi mereandidele. Lihamarinaadides eelista tumedamaid õllesorte, näiteks stout'i, porterit ja ka brown ale’i, mis annab õrna pähklisust ning kergelt karamellist mekki. Samuti sobivad lihaga maitsestatud õlled – eriti kirsiõlu.
Oled juba tellija?