Jäätise külmutamiseks läheb vaja kahte minigrip kotti (väiksem ja suurem), jääkuubikuid ja 4 sl soola. Jäätise end tegemiseks läheb aga vaja:

200 ml täispiima

200 ml vahukoort

1 tl vanilliekstrakti

4 tl suhkrut

Meelepärane lisand (moos, šokolaad, marjad, iiris)

Paiguta väiksem minigrip kott kõrgema äärega anumasse, mis sobiks ka koti suurusega, et sul oleks mugav sinna kallata jäätisesegu. Vala koti sisse piim, koor, vanilliekstrakt ning suhkur. Sega veidi, et maitsed lahustuksid kergelt. Sulge kott hoolikalt püüdes võimalikult palju õhku välja saada. Nüüd võta suurem minigrip kott ning pane poolenisti jääkuubikuid täis ja lisa sool (sool ei lase jääl nii kiiresti sulada). Sulge ka see kott hoolikalt. Mässi kott käterätiku sisse ja võta mugavalt kätte, sest nüüd tuleks seda 5-10 minutit kõvasti raputada, kuni jäätis taheneb. Selliselt toimides jääb jäätis kreemine ning pole kristalliseerumise ohtu. Serveeri jäätist endale meelepärase lisandiga.

Nendel, kes tahaksid kuumal kevadpäeval kiirelt jäätise näppude vahele haarata, soovitame külastada Maxima kaupluseid, sest käimas on Jäätisepäevad, mille raames on paljudel jäätistel super head pakkumised. Tasub kohe sügavkülm täis varuda, kui ise jäätise tegemist proovida ei soovi. Jäätisepäevad on käimas kuni 05.06.2023.

Tutvu lähemalt Maxima parimate pakkumistega: www.maxima.ee/nadalaleht/kk-21

Jaga
Kommentaarid