Tulevikuköök: tehnika õpib arvestama lihaalternatiividega, aitab toiduraiskamist vähendada ja oskab ise toidu valmis küpsetada
(5)Electroluxi innovatsioonikeskuse juht Tove Chevalley rõhutab Kitchen of the Future podcastis, et tulevikuköögi idee on suunata inimesi tervisliku jätkusuutliku toitumise poole. Kui sulle meeldib barbeque-liha, sa tõesti armastad seda, siis võib-olla saab tehnoloogia aidata sul minimeerida toidujäätmeid ning kindlustada, et sa sööd parimat liha? Ja kui sa töötled liha, võid olla kindel, et sa sööd parimat liha?
Või kui sa oled vegetaarlane, kes tahab liikuda edasi veganluse poole, aga see tundub liiga raske, siis mida saab tehnika teha, et aidata sul seda sammu teha? Kõik teavad: igaüks teeb süüa, igaüks sööb, ning igaüks viskab ka toitu ära.
Kas tehnika õpib küpsetama lihaalternatiive?
Praegu kauplustesse jõudmas järjest uusi alternatiivseid toiduaineid, ka liha asendamiseks. Nende puhul võib kasutajatel tekkida küsimusi, kas läheb vaja teistsugust panni või kuidas neid toite kõige paremini valmistada? Chevalley märgib, et kõik uued toiduained kaasatakse kodutehnika tootearendusse, siit võivad sündida uued funktsionaalsused ahjudele ja muule köögitehnikale.