Pikantselt mesist, hapukat ja ürdist maitset täis siirup hoiab kevadet südames kuni uue saagi tulekuni.

500 ml, M, L, G

  • 400 g koorimata rabarbereid

  • 200 ml nurmenukuõisi (2 kuhjaga peotäit)

  • 500 ml vett

  • 200 g suhkrut

1. Pane potti suhkur, vesi ja tükeldatud rabarberid. Lase segu keema. Vähenda kuumust ja keeda veel 10 minutit. Keera kuumus kinni, sega hulka nurmenukuõied ja jäta 6 tunniks või kuni üleöö kaanega kaetult seisma.

2. Kurna vedelik läbi marliga vooderdatud sõela otse steriliseeritud purki. Kaaneta ja tõsta jahedasse.

3. Kasuta siirupit morsi või koduse limonaadi tegemiseks. Sellega saad maitsestada ka kokteile või lisada seda vahuveinile, näiteks Proseccole.