Maailma suurima kokandusvõistluse Bocuse d’Or Euroopa voorus esindab Eestit Ivan Derizemlja
Nädalavahetusel toimus Pärnu Kutsehariduskeskuses Bocuse d’Or Eesti võistlusvoor. Selgitati välja, et järgmine aasta esindab Eestit võistluse Euroopa voorus, mis toimub Norras, peakokk ja Rondeau OÜ omanik Ivan Derizemlja.
Bocuse d’Or Eesti president Dimitri Demjanov: „See on meile väga suur au olla esindatud sellisel mainekal kokkade võistlusel, nagu seda on Bocuse d’Or. Eesti osaleb võistlusel juba aastast 2007 ja on pääsenud lõppfinaali seitsmel korral üheksast.“
Pärnus valmistasid võistlejad Bocuse d’Or võistlusreeglite järgi viie ja poole tunni jooksul kaks rooga, mille tooraineteks olid Siberi tuur, sinimerekarbid, noorveise põsk ja maks ning veise saba. Lisaks pidi kasutama kõrvitsat.
Võistlusroogasid hindas žürii, mida juhtis Rootsi aasta kokk 2022 ja Rootsi aasta naiseks tunnustatud Jessie Sommarströmm.
Euroopa voor toimub Trondheimis 2024. aasta märtsis. Kümme parima tulemuse teinud riigi tiimi pääsevad Euroopa voorust edasi Bocuse d’Or suurde finaali, mis toimub 2025. aasta jaanuaris Prantsusmaal, Lyonis.