Šašlõkile vahelduseks: taljesõbralikud ja värsketest suvemaitsetest pungil grillroad
Laimimahlas küpsenud toores kala ehk ceviche
Oliiviõlis marineeritud sidruniviilud
Tomati ja hapusaia supp ehk pappa al pomodoro
Misomarinaadis kanavardad rohelise kastmega
Suvikõrvitsavorm grillil
Kanalihapaella
Grillil saab teha palju muudki kui rammusat ribi või šašlõkki. Proovi meie taljesõbralikke retsepte, näiteks küpseta suvikõrvitsavormi või lasanjet vahelduseks hoopis grillil. Tomatisuppki valmib grillil või selle lisaks oleval gaasipõletil. Õuelaagri võid püsti panna kas või verandale ja vedada pikendusjuhtmega õue kaasaskantava elektripliidi, kus tomatisupp või paella valmis keeta.

Ceviche on kerge ja jahutav sooja ilma eelroog. Mõnus süüa grillil küpsevat põhirooga oodates. Valge kala saad asendada tooreste krevettide või punase kalaga. Meie tegime kalaampsud valmis tursaga.
Oliiviõlis marineeritud sidruniviilud õhkavad värsket hapukust ja teevad imet kala ja lihaga, ahjust tulnud pitsa peal, hapusaiakäärul.
Vahemere stiilis supp pappa al pomodoro maitseb, nagu oleksid rännanud Itaaliasse: oliiviõli, tomatid, valge leib ja basiilik on Toscana algmaitsed.
Misomarinaadis kanavardad rohelise kastmega: miso kiirmarineerib kanaliha mahedalt pehmeks. Petersellist ja koriandrist suristatud kaste lisab särtsu.
Suvikõrvitsavorm valmib seekord grillil. Mahedamaitselise suvise vormiroaga pole vaeva – ei mingit kastmete keetmist! –, lao vaid kihid rõõmsalt vormi.
Kanalihapaella on roog, mis vajab õigete maitseteni jõudmiseks veidi aega, aga tulemus on igal juhul vaeva väärt.