8–10-le

Vaja läheb:

  • 500 g punaseid rabarberivarsi + 0,5 dl vett

  • 7 želatiinilehte (14 g)

  • 2 dl heledat roosuhkrut

  • 2 tl vanillsuhkrut

  • 0,25 tl Himaalaja soola

  • 100 g 5% Kreeka jogurtit

  • 2 dl 35% koort

  • 250 g magusaid maasikaid

  • 100 g digestiivküpsiseid

  • 50 g sulatatud võid

Valmistamine:

1. Pane želatiin külma vette paisuma. Haki rabarber koos koorega, lisa vesi ja hauta keskmisel kuumusel 5 minutit. Püreesta sauseguriga. Pigista paisunud želatiinilehed veest ja sulata kuumas rabarberipürees. Vala püree kaussi, sega juurde suhkrud ja sool, jäta toatemperatuurini jahtuma.

2. Vispelda jogurt rabarberipüreesse. Sega õrnalt juurde vahustatud koor. Viimasena lisa suuremateks tükkideks lõigatud maasikad. Tõsta segu veega üleloputatud rõngasvormi. Kasuta selleks lusikat, et maasikad ühtlaselt koogis jaotuksid. Tasanda pind ja pane vorm paariks-kolmeks tunniks külmikusse tarretuma.

3. Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Pudista segu ühtlaselt koogi pinnale ja vajuta kinni. Pane kook veel vähemalt tunniks tagasi külmikusse.

Soovitused

  • Tee tarretisekook plastist või silikoonist 1,3-liitrisesse rõngasvormi, sealt saab koogi hõlpsasti kätte. Metallist rõngasvormi kasutades määri see enne õlise paberiga. Koogi kättesaamiseks lase vormil pool tundi toatemperatuurile soojeneda. Aitab ka vormi korraks kuuma vette kastmine või fööniga soojendamine. Aga arvesta, et metall kuumeneb ruttu ja sulatab tarretise pealispinna.

  • Koogi võid teha ka tavalisse lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi. Siis alusta küpsisepõhja tegemisest.