„MasterChefi“ rupskite väljakutse pakkus parajat peamurdmist: kuidas valmistada kanapugu, -maksa või -südant?
(25)Praetud kanamaks karamelliste sibulatega
Grillitud kanasüdamed ürdipestoga
Kanapuguraguu kartulite ja kiirmarineeritud kurgiga
Poodidest ja turult leiad sügavkülmast laia valiku kanarupskeid: kanamaksa, kanapugusid (vahel on see sildil kirjas kui magu), -südameid ja ka -kaela. Need on palju soodsamad kui rinnafilee ja neid ei maksa peljata - lihtsa vaevaga saad esialgu võõrana tunduvatest lihatükkidest tõeliselt maitsvad hõrgutised valmistada.
Kanasüdamed ei ole liiga levinud ega armastatud tooraine, aga vahel tasuks ka nendega katsetada. Kanasüda on lihaseline taine lihatükk ja kui seda veidi soolvees maitsestada ning siis koos ürdipestoga serveerida, on tulemuseks igati mõnus grillroog.
Kanapuguraguu on mõnus maitseküllane kokku haudunud kaste, mida sobib serveerida nii pasta, ahjuköögiviljade kui ka kartulitega. Kanapugude asemel võid kasutada ka kanasüdameid või -maksa.