Krõbedal lehttainapõhjal kokku saavad õrn varajane kartul, magus sibul ja pikantne kilufilee ei pea sööjaid ilmselt pikalt ootama. Hõrk pirukas sobib tükkideks lõigatuna kui valatult ka kevadise aiapeo tervitusampsuks, valmista sel juhul topelt kogus.

Krõbe kartuli-kilupirukas

Väga mõnus soolakasmagus õuna-kitsejuustupirukas, mis maitseb kindlasti kõige paremini ahjusoojalt, krõbedana. Augustikuiste esimeste kodumaiste õuntega lihtsalt võrratu amps klaasi valge veini kõrvale.

Krõbe kitsejuustu-õunapirukas

Pärmi-lehttainapõhjal pirukas valmib kiiresti, kui tainas mõned tunnid enne küpsetamist sügavkülmast välja võtta. Et tainategu on juba meie eest ära tehtud, on pirukategu põhimõtteliselt ainult piruka kokkupanemise vaev.

Tomatipirukas kitsejuustuga

Sobib hästi vahuveini kõrvale väikseks ampsuks ja tassi tee juurde samuti. Koos isetehtud trühvlimajoneesiga lihtsalt suurepärane maitseelamus!

Šampinjonipirukas

Lihavaba pirukas, mis sobib kiireks argiõhtuks või näiteks ka külalistele pakkumiseks.

Lahtine suvikõrvitsapirukas kitsejuustuga

Piruka võib küpsetada ahjuplaadil nelinurksena või nagu pildil – kalakujulisena. Ülejäänud tainast saab teha lisaks väikesi kalapirukaid. Täidist jagub selleks uhkesti.

Lehttaina-kalapirukas