Nii hea ja lihtne | 6 lehttainapõhjaga plaadipirukat tervele perele
Lehttainast pirukate valmistamine on nii lihtne ja mugav ja kombinatsioone on lõputult! Proovi näiteks kartulit ja kilu, või hoopis šampinjonipirukat. Rohkem retsepte lehttainaga leiad Retseptiveebist!
Krõbedal lehttainapõhjal kokku saavad õrn varajane kartul, magus sibul ja pikantne kilufilee ei pea sööjaid ilmselt pikalt ootama. Hõrk pirukas sobib tükkideks lõigatuna kui valatult ka kevadise aiapeo tervitusampsuks, valmista sel juhul topelt kogus.
Väga mõnus soolakasmagus õuna-kitsejuustupirukas, mis maitseb kindlasti kõige paremini ahjusoojalt, krõbedana. Augustikuiste esimeste kodumaiste õuntega lihtsalt võrratu amps klaasi valge veini kõrvale.
Pärmi-lehttainapõhjal pirukas valmib kiiresti, kui tainas mõned tunnid enne küpsetamist sügavkülmast välja võtta. Et tainategu on juba meie eest ära tehtud, on pirukategu põhimõtteliselt ainult piruka kokkupanemise vaev.
Sobib hästi vahuveini kõrvale väikseks ampsuks ja tassi tee juurde samuti. Koos isetehtud trühvlimajoneesiga lihtsalt suurepärane maitseelamus!
Lihavaba pirukas, mis sobib kiireks argiõhtuks või näiteks ka külalistele pakkumiseks.
Piruka võib küpsetada ahjuplaadil nelinurksena või nagu pildil – kalakujulisena. Ülejäänud tainast saab teha lisaks väikesi kalapirukaid. Täidist jagub selleks uhkesti.